Стали відомі збитки ресторанів за час карантину

Найважчим місяцем для громадського харчування був квітень, коли виручка склала лише чверть від звичайної.

 

За весь час карантину найважче українським ресторанам було у квітні – в цьому місяці виручка підприємств громадського харчування склала лише 26% від лютневої. Про це свідчать результати дослідження, проведеного компанією з автоматизації кафе, ресторанів і магазинів Poster.

 

Трохи кращі справи були в травні, після ослаблення карантину в другій половині місяця. Тоді відновили діяльність 70% закладів громадського харчування.

 

“Середня виручка після відкриття літніх майданчиків склала 50% від докризового періоду. Для порівняння, на початку квітня ця цифра склала 33% і 22% відповідно”, – йдеться в повідомленні.

 

“За чотири тижні квітня-травня падіння обороту в невеликих ресторанах середнього і низького сегмента склало, в середньому, 58%, у барів – 53%, порівняно з чотирма тижнями до карантину. Бургерні і кафе втратили 45% і 43% відповідно. Кафе в цей період, в середньому, втратили 12% від докарантинних продажів”, – підкреслили в Poster.

 

Відзначається, що найменше просіли заклади, які і до карантину працювали тільки на доставку, – на 4%.

 

Дослідження компанії Poster базується на операційних даних близько 4000 закладів України. Вважається, що заклад не зупинив роботу на карантині, якщо були продажі протягом хоча б половини днів карантину.

 

 

 

 

 

 

Нагадаємо, з 5 червня кафе і ресторанам дозволили приймати відвідувачів у приміщеннях, але при дотриманні ряду умов. Перед цим під Кабміном протестувальники з каструлями вимагали відкрити ресторани. Ресторатори хотіли, щоб влада дозволила їм роботу не тільки на літніх майданчиках, але і всередині закладів.

 

 

 

Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Карантин у Києві та Україні

На пляжі з дезінфектором: Туреччина готується приймати туристів з України

СюжетТранспорт після карантину: чи зникнуть маршрутки з українських міст

СюжетПослаблення карантину у Львові: дезінфекційні кабіни й контроль температури

СюжетАнтикарантинний спротив. Чому українські мери протистоять центру

СюжетОсвіта на карантині. Чи адаптувалася українська школа до нових умов?

Источник: www.ua.korrespondent.net

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *