Президентські перегони в США: Джо Байден офіційно став суперником Трампа на виборах 2020

Байден заявив, що під час президентства Трампа "Америка занурилася в пітьму".

Колишній віцепрезидент США Джо Байден підтримав пропозицію Демократичної партії балотуватися на пост американського президента та пообіцяв об’єднати Америку, розірвану кризою та зневагою.

Це відбулося у четвер, 20 серпня, повідомляє The Associated Press.

“Це велика честь для мене, я погоджуюся балотуватися в президенти Сполучених Штатів”, – заявив Байден на конвенції партії.

Читайте також:

"Ніхто не був таким суворим": Трамп заявив, що Росія не хоче бачити його наступним президентом США

У ніч проти середи, 19 серпня, Демократична партія США офіційно оголосила 77-річного Байдена своїм кандидатом на президентське крісло, за яке той побореться у листопаді із чинним головою держави Дональдом Трампом. Однак, для офіційного висунення ексвіцепрезидент повинен був надати формальну згоду.

Під час виступу перед делегатами конвенції Джо Байден звинуватив очільника США у тому, що його політика призвела до роз'єднання населення, появи страху, зростання агресії, внаслідок чого “Америка занурилася в пітьму”.

“Якщо ви довірите мені президентство, я буду опиратися на кращих із нас, а не на гірших. Я буду союзником світла, а не темряви, – заявив Байден. – І не помиляйтеся. Об'єднавшись, ми зможемо і подолаємо цей час темряви в Америці”.

Демократ наголосив, що в країні спостерігається зріст безробіття, збідніння основної частини населення та збагачення олігархів. Він також звинуватив Трампа у дезорганізації американської системи охорони здоров'я, що, за його словами, призвело до поширення в країні пандемії COVID-19. 

Відео

Демократична партія висунула Джо Байдена своїм кандидатом на вибори 2020 року

Офіційно в президентській гонці. Демократична партія висунула Джо Байдена своїм кандидатом на вибори 2020 року. Рішення прийняли на офіційному онлайн-з'їзді в штаті Вісконсин. Підтримали Байдена 2 колишні очільники Сполучених Штатів – Джиммі Картер і Білл Клінтон. Останній виступив із нищівною критикою стосовно Дональда Трампа. Заявивши, що у Білому Домі той посіяв хаос. Вибори президента Сполучених Штатів мають відбутися 3 листопада. Дональд Трамп також планує на них балотуватися.  

Приєднуйтесь також до tsn.ua у Google News.

Стежте за останніми новинами!

Приєднатись

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *