Оголошено лауреатів Пулітцерівської премії-2021

Газета Star Tribune з Міннеаполіса виграла в номінації “Новинна журналістика” за висвітлення подій навколо загибелі Джорджа Флойда.

У Нью-Йорку 11 червня оголосили лауреатів Пулітцерівської премії 2021 року, повідомляється на сайті премії.

Переможцем у номінації “Служіння суспільству” стала газета The New York Times – за матеріали про пандемію коронавірусу.

Також один з авторів видання Уеслі Морріс став лауреатом премії в номінації “Критика” за статті, присвячені расовій нерівності.

Газета Star Tribune з Міннеаполіса виграла в номінації “Новинна журналістика”. Саме там в травні 2020 року після затримання поліцією загинув Джордж Флойд і де почалися акції протесту руху BLM.

Метт Рошело, Вернал Коулман, Лаура Крімальді, Еван Аллен і Брендан Маккарті з Boston Globe стали лауреатами в номінації “Журналістські розслідування”.

Флоридська газета The Tampa Bay Times отримала нагороду за висвітлення місцевих новин, публікувала в 2020 році матеріали про зловживання поліції в окрузі Паско.

Портал BuzzFeed став володарем премії за серію матеріалів, присвячених політиці влади Китаю щодо уйгурів.

Reuters і The Atlantic отримали нагороди в категорії “Роз’яснювальні репортажі” за дослідження про вердикти федерального суду США і про коронавірус.

Найкращою художньою книжкою визнано роман “Нічний сторож” Луїзи Ердр, присвячений боротьбі американських індіанців в 1950-х роках, яких виселяють зі своїх земель.

У номінації “Найкраща документальна” книга перемогу отримав Девід Цуккіно за твір “Брехня Вілмінтона”, присвячений історії руху переваги білої раси в США в кінці XIX і початку XX століть.

Нагадаємо, в минулому році NYT отримала Пулітцерівську премію за серію статей про РФ, а роком раніше журналісти The New York Times стали лауреатами премії за публікації про ймовірні фінансові махінації американського президента Дональда Трампа.

Источник: www.ua.korrespondent.net

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *