М’ясний суп із локшиною допомагає впоратися з похміллям

Вчені з Університету Каліфорнії стверджують, що похмілля можна побороти, з’ївши страву азіатської кухні – суп якамі. Це різновид м’ясного супу із локшиною, пише The Daily Bhaskar.

Дослідниця Елісон Мітчелл із університету в Девісі пояснила, що в цьому супі містяться солі (до солоного м’яса додається ще і соєвий соус), білки (дають м’ясо, яйця), вуглеводи (присутні в локшині) та інші компоненти, які допомагають побороти неприємні наслідки надмірного вживання алкоголю.

На думку фахівців, є свідчення, що говорять про те, що американські солдати з Нового Орлеану, що служили в Кореї в 50-х роках, нерідко використовували суп для боротьби з похміллям.

З іншого боку, співробітники Національного університету Чеджу в Південній Кореї стверджують, що ключем до позбавлення від похмілля є спаржа.

У ній вчені знайшли сполуки, які захищають клітини печінки від токсинів. Експерименти з клітинами людини показали: мінеральні речовини та амінокислоти в спаржі замінюють ті, що були втрачені при вживанні спиртного. А їх нестача загрожує головним болем – характерною ознакою похмілля. Плюс, знижується загальний показник стресу печінки.

Нагадаємо, раніше вчені з’ясували, що вживання обробленого м’яса в помірних кількостях не шкодить здоров’ю.


Приєднуйтесь до спільноти Корреспондент Lifestyle&Fashion на Facebook і до групи  Корреспондент Lifestyle&Fashion вКонтакте

Источник: www.ua.korrespondent.net

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *