За минулу суботу та неділю заклади громадського харчування втратили 27% обороту. Найболючіше карантин вдарив по ресторанах і барах, які втратили 40% тижневого обігу.
Під час першого уїк-енду карантину вихідного дня заклади громадського харчування втратили 27% обороту. Про це станом на понеділок, 16 листопада, свідчать дані платформи Опендатабот, посилаючись на дані Poster, компанії з автоматизації ресторанів.
Відзначається, що за тиждень оборот кафе і ресторанів впав на 10%, порівняно з попереднім тижнем.
Загалом з початку карантину в березні виручка ресторанів впала на 81%, порівняно з докарантинними показниками. Влітку ресторанному бізнесу вдалося відновитися. Однак вже з середини жовтня обороти знову падають.
За даними Poster, на суботу та неділю припадає основна частина виручки закладів громадського харчування. У вихідні ресторани заробляють, в середньому, 41% від свого тижневого обороту, бари – 40%, піцерії і кальянні – 35%, фастфуд – 31%, кондитерські – 30%.
Нагадаємо, карантин вихідного дня ввели з 14 листопада. Нові обмеження діють з 00:00 суботи до 00:00 понеділка. На вихідних заборонена робота розважальних закладів, ресторанів, кафе, спортзалів і непродуктових магазинів і ТРЦ.
Демарш регіонів. Ігнор карантину вихідного дня
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
Карантин у Києві та Україні
У Києві склали чотири тисячі протоколів за порушення карантину
“Червоний” Харків не зупинятиме громадський транспорт та не закриватиме ресторани
СюжетЗа крок до COVID-катастрофи. Чи уникне Україна нового локдауну
СюжетЯк і чому “червоні” міста в Україні бунтують проти карантину
СюжетКоронавірусні антирекорди. Чому в Україні зростає кількість хворих
Источник: www.ua.korrespondent.net