Для Франції 2021 рік може виявитися найгіршим для виробництва вина з 1945 року

Виробництво вина у Франції у 2021 році, за даними міністерства сільського господарства, складе в кращому разі 35,6 млн гектолітрів, тобто менше, ніж у найбільш невдалому за післявоєнний період 2017 році, повідомив у п’ятницю телеканал BFMTV.

Причина у весняних заморозках і літній вологості, яка сприяла розвитку хвороб виноградної лози.

За статистикою Мінсільгоспу, виробництво вина повинно знизитися на 24-30% стосовно 2020 року і досягти “історично низького” рівня.

Очікувані у 2021 році 32,6-35,6 млн гектолітрів виявляться нижче результату 2017 року, коли виноградники також постраждали від весняних заморозків. Винороби розцінювали виробництво 2017 року, як “найгірше з 1945 року”.

Міністр сільського господарства Франції Жульєн Денорманді навіть заявив про прогноз на врожай 2021 року як про “найбільшу агрономічну катастрофу початку століття”. Найбільш постраждалими виявилися ранні сорти винограду мерло і шардоне. У підсумку найбільш охопленими лихом територіями виявилися Бургундія, долина Рони і долина Луари.

До того ж до заморозків велика кількість дощів цього літа покарала виноробів повним букетом хвороб виноградників – мільдью, борошнистою росою, чорної і сірою гниллю. Хвороби поширилися також на Шампань, Ельзас, Божоле, Шарант, виноградники південного заходу.

ЄвропаЄСЕкологіяЕкономікаЖиття

Источник: www.day.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *