Індія бере участь в саміті G20 вже із новою назвою – Бхарат (фото)

У столиці Індії Нью-Делі 9 вересня розпочинається 18-й саміт G20.

Індія планує офіційно змінити назву країни на Бхарат. Це рішення може бути ухвалене під час спеціальної сесії парламенту, запланованої на 18-22 вересня.   

Проте на саміті G20, який проходить в країні 9-10 вересня, Індія бере участь вже із новою назвою. Лідер Конгресу Джайрам Рамеш також підтвердив, що офіційні запрошення на вечерю G20 від президента Індії були надіслані під назвою “президент Бхарата” замість звичного “президент Індії”.

Табличка Індії на саміті G20 з новою назвою – Бхарат

На саміті G20 Індія цього року висунула шість пріоритетів для діалогу, серед яких: зелений розвиток, кліматичне фінансування та життя; прискорене, інклюзивне та стійке зростання; прискорення прогресу в досягненні цілей сталого розвитку; технологічна трансформація і цифрова інфраструктура; багатосторонні інституції для 21-го століття, а також розвиток під керівництвом жінок.

Походження назви Бхарат

Відповідно до індуїстської міфології, Бхарата був царем Хастінапури (тепер це місце називається Хастінапур і розташоване воно на схід від Делі). Він підкорив усі землі і вважався праведним царем, пише BBC.

У найдавнішому індуїстському тексті, Рігведі, Бхарата згадується як назва групи людей. Слово Бхарата на санскриті також означає землю, яка ростить та забезпечує. Це може символізувати культуру.

Майбутній прем'єр-міністр Індії Джавахарлал Неру писав у 1927 році: “Індія була Бхаратою, священною землею індусів, і недарма важливо, що великі місця паломництва індуїстів розташовані в чотирьох кутах Індії”.

Уряд каже, що зміна назви на “Бхарат” допоможе країні позбутися британських колоніальних зв'язків.

“Рішення використовувати “Бхарат” – це серйозний виступ проти колоніального мислення”, – заявив міністр освіти Індії Дхармендра Прадхан.

Індійська опозиція проти зміни назви країни на Бхарат

“Хоча немає жодних конституційних заперечень проти того, щоб називати Індію “Бхарат”, що є однією з двох офіційних назв країни, я сподіваюся, що уряд не буде настільки дурним, щоб повністю відмовитися від назви “Індія”, яка є брендом, що створювався протягом століть”, – написав Шаші Тарур, законодавець від партії Індійський національний конгрес.

Нагадаємо, МЗС шукає українців серед постраждалих внаслідок землетрусу в Марокко.

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *