Європейські фонди збільшують інвестиції в оборонні компанії через війну в Україні – FT

Європейські фонди різко збільшують інвестиції в оборонні компані / Фото: ТСН.ua

Крім Європи, інвестиції в оборонний сектор зростають і в США.

Від початку повномасштабного вторгнення РФ до України європейські фонди більш ніж удвічі збільшили свої інвестиції в акції оборонних компаній. Це свідчить, зокрема, про зміцнення ЄС своєї оборонної промисловості на тлі загроз з боку РФ.

Про це пише Financial Times.

Зазначається, що обсяги інвестицій у цей сектор зросли від 3,2 мільярда євро в першому кварталі 2022 року до 7,7 мільярда євро. Це значною мірою пов'язане з підвищенням цін на акції оборонних компаній, яке сталося після повномасштабного нападу РФ на Україну.

“Ситуація в Україні значною мірою висунула на передній план цю ідею: чи можемо ми насправді захистити себе?”, —  заявила головний інвестиційний директор Legal and General Investment Management Соня Лауд.

Тоді як кількість європейських ESG-фондів, що володіють більш ніж 5% акцій оборонних компаній, зросла від 22 до 66 за останні два роки.

Але частка активів у цьому секторі залишається незначною (менш ніж 1% від загальних 1,5 трильйона євро активів). Однак попри це оборонний сектор стає дедалі привабливішим для інвесторів.

“Індекс оборонної промисловості MSCI Europe зріс у 1,8 раза від початку 2022 року, що додатково підвищило привабливість цього сектору. Водночас зазначається, що політики у Великій Британії та Європі закликають інвесторів підтримувати й надалі оборонний сектор”, — пише видання.

Крім Європи, інвестиції в оборонний сектор зростають і в США. У другому кварталі 2024 року вони вже сягнули 1,2 мільярда євро.

Раніше очільник європейської дипломатії Жозеп Боррель наголосив, що Євросоюзу необхідно віддати пріоритет для закупівлі боєприпасів для України з європейських оборонних фондів.

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *