Знак здоров’я: про що говорить маркування на продуктах

Знак здоров’я: про що говорить маркування на продуктах

24.03.2021 12:00

Укрінформ

Не треба бути правовірним, щоб їсти перевірене м’ясо, а екоактивістом – щоб знати, де лежить органічний товар

Час від часу зустрічаємо на полицях магазинів продукти харчування з дивними позначками. Та що вони означають – не завжди ясно. Сьогодні виробник особливої продукції, сертифікованої у той чи інший спосіб, намагається помітно виділити свій товар, і це нам на користь. Розглянемо деякі види маркувань, що стануть у пригоді, навіть якщо не належимо до тої чи іншої конфесії чи руху за зелену планету без глобальних кліматичних змін. Просто вимоги, які виконав виробник, щоб отримати право на те маркування, – такі жорсткі, що після цього продукт, як-то кажуть, хоч немовляті давай.

НЕ ТІЛЬКИ ДЛЯ ВІРУЮЧИХ

Досить поширена вже в Україні річ – Халяль-маркування продуктів харчування. Сертифікат Халяль – це документ, який оформляється в рамках міжнародної системи добровільної сертифікації й підтверджує, що продукція не суперечить релігійним переконанням споживачів-мусульман. Але в Українській асоціації халяль індустрії «Укрхаляль» стверджують, що сьогодні термін «Халяль» є також синонімом якості та екологічності, така продукція є якісною й безпечною для здоров'я людини, бо до неї висуваються досить високі вимоги. Так, якщо бачите упаковку з маркуванням Халяль, це значить, що продукт як мінімум не містить хімічних компонентів, ГМО, канцерогенів, нітратів, шкідливих барвників, використання яких суворо заборонено. Це екологічно чистий продукт, оскільки ісламські норми цілком відповідають сучасним екологічним.

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *