Ковбаса: чи може бути вона корисною?

Глибоко приємний смак і текстуру ковбасного м’яса важко перевершити. Ми тягнемося за свіжоприготованою на грилі ковбасою, щоб покласти її на булочку поруч з чіпсами на вечірці. А може бути, ми хапаємо зі сковороди шматочок ковбаси і кладемо її на седвіч. Ідеальний гарнір до млинців! Як би ми їх не готували, ковбаса – це те, перед чим просто важко встояти. Особливо, якщо це якісний та свіжий продукт, а його не так і просто знайти. Але за цим посиланням ви зможете найти кращі з кращих продуктів: https://ukrprompostach.ua/uk/.

Ковбаса: чи може бути вона корисною?
Ковбаса: чи може бути вона корисною?

Після того як ми з’їдаємо порцію сосисок, часто виникає почуття провини. Чи є у цього почуття вагомі причини або суспільство збожеволіло на продуктах, які насправді не так вже й погані?

Почнемо з того, що сосиски не є здоровою їжею. Ми б ніколи не схвалили рясне споживання цього білка.

Проте, ковбаси, що мають свої корені в стародавні шумерські часи, були популярним продуктом харчування протягом століть. Традиційно вони виготовлялися з різних видів подрібненого м’яса в оболонці. Ковбаса була створена як спосіб використовувати всі шматочки м’яса, щоб уникнути харчових відходів.

Чи не занадто ми зациклені на цифрах?

У нашому сучасному технологічно підкованою культурі ми відстежуємо кожен свій крок і контролюємо кожен з’їдений шматочок їжі. Фізичне здоров’я нашого тіла має для багатьох з нас величезне значення, як храм стародавнього походження. Ті, хто дотримується режиму здорового харчування, уникають продуктів, які навіть в невеликих кількостях можуть бути шкідливі для організму. Часто ми відмовляємо собі в задоволенні насолоджуватися смачною їжею в помірних кількостях. Вся увага зосереджена тільки на етикетці із зазначенням поживних речовин.

Чи може горезвісна ковбаса вписатися в здорову сучасну дієту? Безумовно!

Харчові елементи в ковбасі

Ковбаси варені містять цілий ряд вітамінів і мінералів, які є частиною підтримки здорового харчування. Згідно з рекомендаціями Міністерства сільського господарства США, ½ чашки ковбаси містить 13,6 грама білка, 25,1 грама загального жиру, 19 мг кальцію, 1,41 мг заліза, 20 мг магнію, 308 мг калію, 1,6 мг цинку, 5 , 4 мг ніацину, 788 мг натрію, а також інші вітаміни і мінерали в менших кількостях.

Солона ковбаса?

Сіль – це інша історія. Відповідно дієтичними рекомендаціями для дорослих, які дотримуються дієти в 2 000 калорій в день, ви можете споживати 6 грамів солі в день. Це еквівалентно 2 400 мг або трохи більше 1 чайної ложки в день. Це може бути складніше виправити, якщо врахувати, що ½ чашки сиру з низьким вмістом жиру містить 255 мг, а ковбаса – 284 мг.

Як приготувати більш корисну ковбасу

Альтернативні способи приготування можуть творити чудеса, щоб зменшити кількість жиру і солі. Замість гриля або смаження на сковороді спробуйте приготувати їх в мікрохвильовій печі, запекти в духовці або навіть бланшувати. Якщо ви вирішили смажити на сковороді, використовуйте спрей для смаження замість масла або вершкового масла.

Висновок

Хоча ковбаса може бути хорошим, поганим і іноді потворним варіантом здорового харчування, ми повинні пам’ятати, що вибір знаходиться в наших руках. Те, що ми вибираємо, як ми це готуємо і скільки ми це їмо, є найкращим рішенням для задоволення нашого смаку і підтримки здоров’я нашого організму.

Приготування власної ковбаси – відмінна стратегія контролю над поживними елементами. Подрібнюючи власне м’ясо, ви можете зробити співвідношення м’яса і жиру 90:10, щоб отримати прекрасну пісну ковбасу. Це набагато краще, ніж купувати дешеві жирні сосиски в місцевому магазині. Якщо купувати ковбасу – то лише якісну, а знайти її можна в магазинах з ацим посиланням: https://ukrprompostach.ua/uk/shops/.

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *