10 порад, як полегшити собі життя на кухні

10 порад, як полегшити собі життя на кухні

08.07.2021 09:00

Укрінформ

Завжди тримайте про запас лід для фаршу, а ножі щодня підточуйте мусатом

Українським господаркам не треба розповідати, чому сімейна робота на кухні – це важко і виснажливо. Чого варте тільки щоденне ламання голови над меню – чим ще годувати, які нові страви зі старих інгредієнтів винайти? А замовною піцою та суші сім'ю не прогодуєш. Бренд-шеф МХП Алекс Юсупов, відомий кулінарний експерт і київський ресторатор, зібрав для нас десять рекомендацій, як організувати простір і роботу на домашній кухні, щоб полегшити собі життя. Здавалося б, все просто – але це спрацьовує!

Алекс Юсупов

Спробуємо слідувати перевіреним порадам від шефа Юсупова.

1. Намагайтеся заздалегідь планувати своє меню на тиждень і робити покупки за списком. Це допоможе вам оптимізувати бюджет і позбавить від зайвих продуктів у холодильнику. Чим більше він завантажений, тим менше порядку і більше ймовірності, що про щось  забудуть і воно пропаде. А сформоване на тиждень меню займе менше часу, ніж щоденні метання, та й різноманітність забезпечена.

2. Перед тим як почнете готувати, переконайтеся, що всі необхідні каструльки, сковорідки, інгредієнти у вас під рукою. Кухарі це називають mise en place – «все на своєму місці». Це убереже вас від спринтерських забігів до магазина за відсутніми інгредієнтами посеред процесу. І хіба не бувало, що прямо на пів дорозі доводилося все кидати, тому що саме той сотейник – зі вчорашнім рагу і треба його терміново звільняти і мити посуд?

3. Тримайте ножі гострими. Банальна порада, але багатьом допомогла не зіпсувати собі продукти і нерви. Необов'язково для цього їх щодня терти на точильному камені, цілком достатньо мати вдома мусат – це такий інструмент у вигляді блискучого металевого прута з рукояттю. З його допомогою можна "правити" ніж щоразу перед тим як починаєте готувати, – і процес нарізання значно полегшиться.

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *