Сезон барбекю з AZNAURI: 3 найкращі поєднання стейків та коньяку для найвибагливіших гурманів

ПАРТНЕРСЬКИЙ МАТЕРІАЛ Матеріали з позначкою “Спецпроєкт”, “Партнерський матеріал” чи “Актуально” розміщені на комерційній основі. Редакція може не поділяти цю позицію.

Ідеальне поєднання для барбекю / Фото AZNAURI

Весна у розпалі. З приходом тепла так і хочеться провести теплий сонячний вікенд на природі або вдома на терасі, приготувати їжу на відкритому вогні, насолоджуючись приємним ароматом барбекю у колі близьких та друзів, водночас відволіктись від сучасного темпу життя.

24 Канал разом з AZNAURI підібрали ідеальні гастрономічні дуети для найвибагливіших гурманів. Йдеться про поєднання м’ясних стейків та коньяку – істинно чоловічих продуктів, де в обох випадках важлива витримка.

Для того, щоб аромат та смак соковитого стейка радував та викликав захват, виробники вигадали безліч правил та способів витримки м’яса, завдяки яким цей процес перетворився на мистецтво. Так само і майстри бренду AZNAURI роками працюють над створенням ідеального купажу коньяку, щоб потім найсильніші ЛЕВИ цього світу мали змогу насолодитись бездоганною гастропарою стейку та міцного напою.

Стейки та коньяк: поєднання класики та вишуканості

Існує безліч видів стейків і кожен із них має свої особливості, але класика залишається незмінною: мужній та брутальний Рібай, ніжний і м’який Філе Міньйон, а також вишуканий Стріплойн (ще одна назва – Нью-Йорк).

Стейки та коньяк – чудовий дует для частування у чоловічій компанії / Фото AZNAURI

Стейки піддаються витримці, адже це покращує текстуру м’яса і дозволяє зробити природний смак більш насиченим. Витримка може бути як сухою, так і вологою. Перша зазвичай забезпечує яскравіший смак, тоді як друга зберігає більше соковитості м’яса. Цей процес в середньому займає від 12 до 45 днів.

Водночас витримка є важливою складовою і мистецтва створення коньяку. Щоб отримати неперевершений напій, його витримують у дубових бочках не менше 3 років. Залежно від того, скільки триває цей процес, коньяки AZNAURI отримують спеціальне маркування:

  • 3 роки – це мінімальний термін витримки напою, який позначають цифрою або абревіатурою VS;
  • витримка від 4 років – 4 роки або VSOP;
  • від 5 років, коньяки особливої витримки – 5 років або VVSOP;
  • також є релізи авторської рецептури лімітованих версій коньяків.

3 найсмачніших стейки за версією AZNAURI

Бренд AZNAURI пропонує власний рейтинг найсмачніших стейків, а також розповідає про найкращі варіанти поєднання м’яса з коньяком, які зроблять частування по-справжньому незабутнім.

3 місце. Стейк Стріплойн

Влучним доповненням до стейка Стріплойн стане коньяк AZNAURI трирічної витримки / Фото AZNAURI

Стріплойн (дослівно strip loin) – це філе-смужка із поперекової частини. Це дійсно особливе м’ясо із яскраво вираженим смаком. За ніжністю воно може поступитись лише Філе Міньйон. Ідеальний ступінь просмажування – medium rare.

Влучним доповненням до цього стейка стане коньяк AZNAURI трирічної витримки. Він має вишуканий аромат з легкими фруктовими та квітковими нотами та м’який смак з тонами дубової витримки, що підкреслять неймовірний смак м’яса. Ця пара чудово підійде для компанії гурманів.

2 місце. Стейк Філе Міньйон

Коньяк AZNAURI 5-ти років витримки ідеально доповнює стейк Філе Міньйон / Фото AZNAURI

Назва Філе Міньйон (Filet Mignon) перекладається з французької як “ніжне філе”. Це м’ясо вважається найціннішим та найніжнішим, воно має вершковий смак і водночас є найбільш пісним. Ідеальний ступінь просмаження – medium.

До такого стейка найкраще пасуватиме коньяк AZNAURI 5-ти років витримки. Смак цього напою динамічний і складний, багатогранний і вишуканий: у ньому відчуваються нотки фруктів і квітів, що відтіняються східними спеціями та сандалом. Він ідеально підкреслить ніжність стейка Філе Міньйон та подарує справжню насолоду. Цей дует буде доречний для особливої вечірки з друзями.

1 місце. Стейк Рібай

AZNAURI Black Barrel та стейк Рібай – чудовий варіант для вечірки / Фото AZNAURI

Це один із найпопулярніших витриманих стейків із високим рівнем мармуровості, завдяки чому він має високу соковитість та приємний маслянисто-горіховий смак. Ідеальним ступенем просмаження для нього є medium rare або medium. Це характер та міць в одному стейку. Хоч раз у житті його повинен скуштувати кожен чоловік.

Незабутній смак стейка вдало підкреслить витриманий брутальний коньяк AZNAURI Black Barrel – коньяк з “чорної бочки”. Він виготовлений за унікальною технологією витримки спиртів у дубових бочках із максимальним ступенем обвуглення. Тому і має таку назву – “Чорна бочка” (Black Barrel).

AZNAURI Black Barrel має особливий смак і тонкий аромат із відчутними нотами карамелі, ірису та спецій, з делікатними димними та горіховими нотами. Бездоганне поєднання стейка Рібай та коньяку AZNAURI Black Barrel перетворять барбекю-паті на справжню чоловічу вечірку з незабутньою гастрономічною подорожжю, яка перенесе кожного у світ смакової насолоди.

Що варто знати про AZNAURI

Бренд AZNAURI представлений в Україні з 2015 року в трьох алкогольних категоріях: коньяк, тихі та ігристі вина. Його виготовляють на інноваційному заводі Akkerman Distillery.

Нині AZNAURI є одним із найпопулярніших алкогольних брендів в Україні. У категорії коньяків він має широкий асортимент як класичних смаків, так і особливих колекцій, зокрема Special Edition і Flavored Collection. В усі продукти AZNAURI інтегрують головний символ бренду – величного ЛЕВА, який уособлює силу, витримку, велич і благородство.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *