Індія, Японія, США і Австралія вперше проводять морські навчання біля австралійських берегів

КИЇВ. 10 серпня. УНН. Індія, Японія, США і Австралія проведуть військово-морські навчання “Малабар” біля узбережжя Сіднея в п’ятницю. Це вперше, коли військові навчання, які раніше проводилися в Індійському океані, відбудуться біля берегів Австралії, повідомляє УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Кораблі ВМС Японії та Індії на шляху до Сіднея зупинялися в тихоокеанських острівних країнах – Соломонових островах і Папуа-Новій Гвінеї, підкреслюючи стратегічну важливість регіону в часи тертя між Китаєм і США.

Віце-адмірал Карл Томас, командувач Сьомого флоту ВМС США, заявив на прес-конференції в четвер у Сіднеї, що ці навчання “не спрямовані проти якоїсь однієї країни” і покращать здатність чотирьох країн працювати один з одним.

Віце-адмірал ВМС Індії Дінеш Тріпаті сказав, що з часу проведення Сполученими Штатами і Індією перших Малабарських навчань в 1992 році наприкінці холодної війни у світі відбулися великі зміни.

Коли Австралія вперше взяла участь у навчаннях у 2007 році, це “послало певні сигнали всьому світу”, наголосив він.

Австралія вийшла з так званої “четвірки” у 2008 році після протестів з боку Китаю щодо її участі в “Малабарі”. У 2020 році “четвірку” відродили, і Австралія знову приєдналася до “Малабару”, хоча Китай продовжує критикувати це угруповання як спробу його стримування.

До кораблів чотирьох країн приєднаються австралійські винищувачі F-35, а також літаки спостереження P-8 і підводні човни.

«Підводний бойовий простір вважається передовою лінією з точки зору конкуренції і потенційних майбутніх конфліктів», – сказав віце-адмірал Сміт.

За його словами, навчання “Малабар” проводяться біля східного узбережжя Австралії, а не західного, яке виходить до Індійського океану, тому що кораблі перебували поблизу після великих навчань Talisman Sabre за участю 13 країн, які завершилися минулого тижня.

Доповнення

Навчання Talisman Sabre – це багатонаціональні військові навчання, що проводяться раз на два роки під керівництвом Австралії та США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 20 тисяч українських бійців пройшли підготовку у Великій Британії – Генштаб

Источник: www.unn.com.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *