Зірковий партнер Луніна, діамант “бундестім” і три “леви”: рейтинг найдорожчих гравців Євро-2024

СПЕЦПРОЄКТ Матеріали з позначкою “Спецпроєкт”, “Партнерський матеріал” чи “Актуально” розміщені на комерційній основі. Редакція може не поділяти цю позицію. Софія Кулай

Чемпіонат Європи-2024 з футболу в Німеччині у самому розпалі. 24 найкращі збірні континенту вже подарували прихильникам футболу топові результати, сенсації та дуже багатий на голи старт турніру.

Найзірковіші футболісти Євро-2024 вже відкрили лік своїм голам на футбольному святі у Німеччині. А сам турнір є чудовою можливістю для без виключення усіх гравців збірних показати себе із найкращої сторони перед скаутами топових клубів планети. 24 Канал виділив п’ятірку найдорожчих футболістів цьогорічного чемпіонату Європи з футболу.

Джуд Беллінгем

Джуд Беллінгем / Фото Getty Images

Цей рейтинг футбольних зірок сучасності очолив нестримний лідер мадридського Реала та збірної Англії – Джуд Беллінгем. Його вартість на порталі Transfermarkt оцінюється у космічні 180 мільйонів євро, яка повністю відповідає рівню футболіста.

Євро-2024 – топова футбольна подія, яку неможливо пропустити! Тож вмикай свій гаджет гучніше та вболівай за українську збірну. Сила духу є у кожного, у чому твоя?
Nemiroff De Luxe. That’s my spirit.

Його ціна стрімко підстрибнула після трансферу у Реал із дортмундської Боруссії – із 120-ти до 150-ти мільйонів євро. Із 13 жовтня 2023-го року до 22 грудня того ж року вартість Беллінгема зросла ще на 30 мільйонів. Відтоді ціна англійського футболіста не змінилась.

“Беллігол”, як його кличуть уболівальники, вже навіть встиг записати своє ім’я у список бомбардирів Євро-2024. Джуд забив вже у першому туру турніру. На 13-й хвилині матчу Сербія – Англія Беллінгем вивів “трьох левів” уперед 0:1. Саме його м’яч у підсумку й приніс перемогу команді Гарета Саутгейта, адже став єдиним у цьому поєдинку.

За спиною 20-річного півзахисника, який підключається часто до позиції форварда, вже має 4 голи у 30-ти матчах англійської збірної.

До слова. Дебютував Джуд Беллінгем за національну команду у товариському матчі проти Ірландії (12 листопада 2020-го року). У ньому команда “трьох левів” не помітила суперника – перемога англійців 3:0. У тій грі футболіст Реала провів на полі лише 17 хвилин.Кіліан Мбаппе

Кіліан Мбаппе / Фото Getty Images

Вартість Кіліана Мбаппе, як і Джуда Беллінгема, складає 180 мільйонів євро. Із грудня 2022-го року ціна лідера збірної Франції тримається сталою. Востаннє вона зростала ще у грудні 2018-го, коли збільшилась на 20 мільйонів та досягла поки що найбільшого піка – у 200 мільйонів євро. У квітня 2020-го Кіліан подешевшав на 20 мільйонів.

Найнижчого показника вартість Мбаппе в останні роки досягала у квітні 2021-го, коли форвард коштував 160 мільйонів євро.

Із 1 липня Кіліан Мбаппе буде футболістом мадридського Реала. Хоча офіційно про його трансфер із паризького ПСЖ оголосили ще 3 червня. Наразі усі думки 25-річного нападника сконцентровані на національній команді, з якою із перемоги над Австрією стартував на Євро-2024 у Німеччині.

На жаль, ця радість французів була дещо зіпсована. Кіліану Мбаппе дісталось в ігровому моменті наприкінці матчу. Медикам “Ле Бле” не вдалось зупинити кров, яка стрімко витікала із носа. Тому довелось знімати із гри свого капітана, якого на полі змінив Олів’є Жиру. Після гри стало відомо, що Мбаппе зламав ніс, але відмовився від операції. Тому пропустить усі матчі групового раунду Євро-2024.

Цікаво! Кіліан Мбаппе у свої 25 років провів вже у футболці збірної Франції 79 матчів, у яких наколотив 47 голів та віддав 34 асисти.Філ Фоден

Філ Фоден / Фото Getty Images

24-річний правий вінгер Манчестер Сіті замикає трійку найдорожчих футболістів Євро-2024. Вартість англійського гравця атаки складає 150 мільйонів євро. Із грудня минулого року трансферна ціна Філа Фодена стрімко зростає (із 110 мільйонів). У березні цього року англієць вже коштував 130 мільйонів, а тепер дістався позначки у 150 мільйонів євро.

За спиною ще молодого, але дуже талановитого гравця вже є 35 матчів у футболці збірної Англії, у яких він забив 4 голи. Дебютував за національну команду на початку вересня 2020-го року у грі проти Ісландії у Лізі націй. Той поєдинок закінчився мінімальною перемогою “трьох левів” 0:1, а Фоден провів на полі 68 хвилин.

Слід відзначити, що Філ відіграв увесь стартовий матч збірної Англії на Євро-2024, але у воротах Сербії не відзначався. Замість нього це зробив його зірковий партнер по команді Джуд Беллінгем, який приніс перемогу своєму колективу.

Букайо Сака

Букайо Сака / Фото Getty Images

Одразу поблизу цієї трійки розмістився 22-річний правий вінгер лондонського Арсенала Букайо Сака. Це вже третій представник збірної Англії у цьому рейтингу. Його трансферна вартість оцінюється лише на 10 мільйонів євро менше, аніж його партнера по збірній Філа Фодена – 140 мільйонів євро.

До такого показника він дійшов лише наприкінці травня 2024-го року. До цього цінник на одноклубника нашого Олександра Зінченка був у розмірі 130 мільйонів євро.

Букайо вже отримав свої 76-ть ігрових хвилин у першому матчі Англії на чемпіонаті Європи у Німеччині. Сака зробив свій внесок у стартову перемогу “трьох левів” на турнірі.

Загалом у футболці національної команди футболіст Арсенала провів вже 34 поєдинки, у яких відзначився 11 голами та 8 результативними передачами. Його дебют за головну збірну припав на 8 жовтня 2020-го року, коли Англія провела товариську гру з Уельсом. Тоді команда “трьох левів” розгромила вдома суперника з рахунком 3:0.

Флоріан Вірц

Флоріан Вірц / Фото Getty Images

21-річний новоспечений чемпіон німецької Бундесліги Флоріан Вірц замикає п’ятірку найдорожчих учасників Євро-2024. Атакувальний півзахисник леверкузенського Баєра став справжнім топом у сезоні-2023/2024. Через дуже вдалі виступи із “фармацевтами” вартість атакувального футболіста зросла до 130 мільйонів євро (29 травня 2024-го року).

Наприклад, 27 березня цього ж року ціна на Вірца складала 110 мільйонів євро. А ще роком раніше рівно 100 мільйонів.

Попри молодий вік Флоріан провів у футболці збірної Німеччини вже 20 зустрічей, у яких оформив 2 голи.

Саме Вірц став автором першого голу “бундестім” на Євро-2024. Півзахисник відкрив рахунок у матчі-відкриття турніру проти Шотландії вже на 10-й хвилині гри. Флоріан розпочав погром суперника, який сумарно пропустив 5 м’ячів. Гості теж забили гол престижу, але зробив це у власні ворота центрбек Реала та німецької збірної Антоніо Рюдігер (5:1).

Збірна Німеччини з футболу / Фото Getty Images

Вірц відіграв у тому матчі 63 хвилини та був замінений на Лероя Сане.

Вже у другому матчі Німеччини на домашньому турнірі Вірц знову вийшов у старті проти Угорщини. Юліан Нагельсманн довірив на фланзі талановитому 21-річному футболісту. Флоріану не вдалось забити у другому поєдинку поспіль на чемпіонаті Європи, хоча “бундестім” здобув перемогу з рахунком 2:0. Вірц провів на полі 58 хвилин.

Ще до Євро-2024 Флоріана Вірца сватали у європейські клубні гранди, зокрема у мадридський Реал. Однак після успішного чемпіонату Європи топовим командам Європи доведеться солідно попотіти, аби підписати талановитого атакувального півзахисника Баєра.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *