Україна скоротила експорт цукру більш ніж удвічі

Українські виробники різко знизили поставки цукру через профіцит виробництва у світі та низькі ціни.

 

У 2019 році Україна експортувала 236 800 тонн цукру, що більш ніж удвічі менше, ніж роком раніше (584 900 тонн). Про це повідомляє прес-служба асоціації Укрцукор у середу, 15 січня.

 

 

“Цей рік був не надто сприятливим для українських виробників цукру і, порівняно з минулим, можемо побачити, що експорт повністю просів: якщо раніше експортний показник місяця досягав 40-60 тис. т, то в цьому останні півроку, в середньому, експортували близько 5 тис. т цукру на місяць”, – повідомив заступник голови правління Укрцукор Руслана Яненка.

 

В першу чергу, за його словами, це пов’язано зі світовим профіцитом, який “тиснув” на ринок і ціни. “Крім того, ми поступово втрачали ринки Африки та Азії, які колись займали лідируючі позиції щодо імпорту українського цукру, через наростаючу конкуренцію з боку Росії та ЄС”. – додав Яненко.

 

Очікується, що в наступному році істотних змін в експортній перспективі не відбудеться, оскільки світові ціни продовжать тенденцію до зменшення сировини і скорочення виробництва цукру, а конкуренція на ринках посилиться.

 

Також відзначається, що за чотири місяці поточного маркетингового року 21,8 тис. т цукру поставлено на зовнішні ринки. Це майже в 10 разів менше, ніж за аналогічний період минулого року.

 

Як відомо, в Україні другий рік падає виробництво цукру. У 2019/2020 маркетинговому році виробництво цукру впало на 19% – до 1,48 мільйона тонн.

 

 

 

Источник: www.ua.korrespondent.net

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *