Названі продукти, що провокують розвиток раку простати

Фахівці вивчили раціон 319 пацієнтів. Від раку простати вмирали частіше ті, хто вживав червоне м’ясо, молочні продукти, пальмову і кокосову олії.

Насичені жири збільшують ймовірність розвитку онкологічного захворювання простати у чоловіків у кілька разів. Такого висновку дійшли вчені Медичного науково-дослідного центру при Університеті Макгілла. Про результати дослідження повідомляється на порталі Medicalxpress 29 листопада.

Червоне м’ясо, молочні продукти, пальмова і кокосова олії, які містили велику кількість насичених жирів, призводять до надлишкової експресії онкогена MYC.

Чому червоне м’ясо звинувачують у розвитку раку

Фахівці вивчили раціон 319 пацієнтів. Ті люди, які вживали їжу з високим рівнем насичених жирів, мали в чотири рази вищу ймовірність померти від раку простати. Вчені кажуть, що результати їх роботи можна застосувати при підготовці спеціальних дієт для онкохворих.

Раніше повідомлялося, що вчені провели масштабне багаторічне дослідження, яке показало, що м’ясоїдів чекає інфаркт, а веганів – інсульт.

Також цікаво: Кожен п’ятий помирає через харчування. Лідер – Україна

Источник: www.ua.korrespondent.net

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *