Іспанія спробує допомогти чинному чемпіону: анонс топових матчів 24 червня на Євро-2024

СПЕЦПРОЄКТ Матеріали з позначкою “Спецпроєкт”, “Партнерський матеріал” чи “Актуально” розміщені на комерційній основі. Редакція може не поділяти цю позицію. Софія Кулай

У понеділок, 24 червня, продовжить заключний тур групового раунду чемпіонату Європи-2024 з футболу. У перший будній день нового тижня заплановані два поєдинки.

Обидва матчі відбудуться у рамках групи “В”. На поле вийдуть одразу три топові збірні Європи та команда-відкриття Євро-2024 у Німеччині. Два поєдинки відбуватимуться паралельно, тому перед уболівальниками постане складний вибір, який матч слід обрати для вечірнього перегляду. 24 Канал анонсує розклад зустрічей чемпіонату Європи на 24 червня.

Албанія – Іспанія

Ніко Вільямс / Фото Getty Images

  • Початок матчу о 22:00 (за Києвом)
  • Поєдинок розсудить Гленн Нюберг (Швеція)
  • Зустріч відбудеться на “Меркур Шпіль-Арена” (Дюссельдорф)

На футбольному полі зійдуться 3-разова переможниця Євро та збірна, яка неабияк закохала у себе фанатів на цьогорічному чемпіонаті Європи у Німеччині. Після двох турів Іспанія йде без втрати очок. У першому матчі “Фуріх Роха” “проїхалась” по Хорватії 3:0, а от у другому поєдинку вже мінімально здолала Італію 1:0, яка на цьому Євро захищає титул чинних чемпіонів Європи.

Найочікуваніша футбольна подія року – Євро-2024 – вже розпочалася. Саме час збирати друзів та вболівати за свою збірну!
Сила духу є у кожного, у чому твоя?
Nemiroff De Luxe. That’s my spirit.

Хоч команда Луїса де ла Фуенте створила у грі проти “скуадра адзурри” цілу гору моментів, але перемогла лише за рахунок автогола суперника. На 55-й хвилині Калафіорі прикро відправив м’яч у сітку воріт свого голкіпера Доннарумми, який став героєм Італії у цьому поєдинку. Джанлуїджі неодноразово рятував свої володіння від вірного голу.

Албанія ж у першому турі поступилась Італії 2:1, хоча дала гідний бій чемпіону Європи. А от вже у наступному матчі змогла відібрати очки у Хорватії – 2:2. Цікаво, що в обидвох цих поєдинках саме албанці першими відкривали рахунок.

Зверніть увагу! Гол Байрамі у ворота Італії переписав історію чемпіонату Європи, ставши найшвидшим взяттям воріт на у матчах на рівні Євро.

Перед останнім туром збірна Албанії із одним балом йде на третьому місці у групі “В”, яку очолює якраз її майбутній суперник Іспанія (6 очок). Другою у таблиці квартету йде Італія (3 пункти). А замикає її несподівано Хорватія (1 бал).

Історія зустрічей та кадрові втрати

Майбутня зустріч Албанії та Іспанії стане лише 9-ю в історії їх протистояння. Команди потихенько наближаються до свого першого маленького ювілею. В усіх минулих 8-ми матчах перемогу святкували іспанці. Жоден поєдинок навіть не закінчився нічиєю. Неприємна статистика для збірної Албанії.

Востаннє Албанія грала проти Іспанії у товариському матчі сезону-2021/2022. Та гра закінчилась звитягою “Фурії Рохи” з рахунком 2:1. Переможні голи у свій актив записали Ферран Торрес та Дані Ольмо.

У найближчому матчі тренерський штаб Іспанії не зможе розраховувати на Переса та Родрі. Також під питанням участь центрбека мадридського Реала Начо.

Оце так! У бригаду арбітрів на матч Албанія – Іспанія увійшов український суддя Микола Балакін. 35-річний рефері буде четвертим арбітром на грі.Хорватія – Італія

Збірна Італії з футболу / Фото Getty Images

  • Початок о 22:00
  • Головним арбітром матчу буде Данні Маккелі (Нідерланди)
  • Де відбудеться поєдинок? На “Ред Булл Арені” (Лейпциг)

Якщо в Італії справи йдуть непогано, то Хорватія провалює Євро-2024. У двох матчах хорвати змогли набрати лише один бал, хоча були близькі до перемоги у грі проти Албанії. До компенсованого арбітром часу саме “шашкові” утримували переможний рахунок у матчі 2:1.

Вже усі прихильники “полум’яних” вірили у дебютну перемогу своєї улюбленої збірної на чемпіонаті Європи у Німеччині. Але інакше гадав Г’язула, який виправився за момент із автоголом. Албанія знову довела, чому її називають справжнім відкриттям цьогорічного розіграшу турніру. 34-річний Клаус врятував свою команду від поразки, встановивши остаточний рахунок зустрічі 2:2.

Італія ж має у своєму активі по одній перемозі та поразці. У першому турі “скуадра адзурра” здобула надскладну звитягу над албанцями 2:1, а вже у другому матчі поступилась Іспанії 0:1. Цікаво, що самі підопічні Спалетті допомогли супернику набрати три очки. Єдиний гол у зустрічі на 55-й хвилині забив Калафіорі, але у свої ворота, вивівши суперницю “Фурію Роха” уперед 1:0.

Однак іспанська збірна і без цього автоголу могла розгромлювати чинних чемпіонів Європи, якби не Доннарумма, який творив дива у рамці воріт цього вечора 20 червня.

Як Хорватія раніше грала із Італією

Національні команди проведуть ювілейну 10-ту лобову зустріч. Улюбленим результатом Хорватії та Італії в очних матчах була нічия, яку фінальний свисток фіксував аж 5 разів. Цікаво, що у 3-х поєдинках перемогу здобували хорвати, а лише в одному – італійці.

Востаннє уболівальники бачили це протистояння на поле ще у кваліфікації Євро-2014/2015. У поєдинку команди не визначили сильнішу – 1:1. На гол Манджукіча “скуадра адзурра” відповіла м’ячем Кандреви.

Відзначимо, що міг Манджукіч у цьому матчі оформлювати дубль та перемогу для “шашкових”, якби на 7-й хвилині матчу реалізував пенальті. Буффон потягнув 11-метровий від нападника Хорватії.

До слова. У майбутній зустрічі Хорватії не зможе допомогти Влашич, у якого м’язова контузія. Натомість у складі Італії під питанням участь у лобовому матчі Дімарко, який має проблеми із литковим м’язом.

24 червня визначиться, хто із групи “В” продовжить боротьбу у плей-оф Євро-2024, а хто буде додивлятись турнір по телевізору.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *