У Чилі оголосили надзвичайний стан через руйнівну повінь – новини Світу

Жителів евакуйовують із постраждалих районів.

Президент Чилі Себастьян Піньєра оголосив про введення надзвичайного стану через повінь в п'яти комунах в регіоні Атакама, розташованому на півночі країни. Про це повідомляє місцевий телеканал 24 Oras.

“Можливо, дощі триватимуть, тому ми хочемо вжити спеціальних заходів. У зв'язку з цим я оголошую режим катастрофи в цих комунах, щоб мати можливість направити туди всі ресурси для допомоги постраждалим”, – заявив він.

Проливні дощі, які призвели до розливу річок і сходження обвалів, почалися в регіоні в середині січня. “На жаль, загинула одна людина. І все ще є люди, які зникли безвісти”, – додав президент.

Стихією пошкоджені або знищені близько 100 будинків. У деяких населених пунктах проводилася евакуація.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що південний схід Бразилії потерпає від сильних повеней, які забрали життя вже майже пів сотні людей.

Відео

Потужна повінь у Франції забрала щонайменше життя двох осіб

На узбережжі країни тисячі людей залишилися без світла, а річки повиходили з берегів. Через стихію перервати свою роботу був змушений аеропорт Ніцци, а от у регіоні Вар знайшли тіла двох людей. Один з них загинув під час аварії човна, інший – в автомобілі. Ще двох людей вважають зниклими безвісти, надзвичайники не припиняють пошуків.  

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *