Іранські протестувальники вимагають покарати винних в аварії літака МАУ: силовики затримали 30 осіб – світові новини

Люди протестують четвертий день.

В іранській столиці знову збираються демонстранти. Тисячі людей протестують уже четвертий день, вимагаючи відставки можновладців, причетних до збиття українського літака ракетою, йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

Акції, що відбувалися напередодні, жорстко розганяли. Н відео було видно скривавлених людей. Силовики заперечують, що відкривали вогонь. Утім, повідомили, що під час протестів затримали вже 30 демонстрантів.

Читайте також:

Уламки в кріслах і кабіні: які сліди від потрапляння ракети в літак МАУ виявили українські експерти

Тим часом після офіційного визнання Ірану, що літак збила ракета, у Тегерані заговорили про перші арешти. Даних ані про кількість підозрюваних, ні про те, хто ці люди, наразі не розголошують.

Президент Ірану заявив, що до трагедії не може бути причетною лише одна людина, і пообіцяв покарати всіх причетних. “Судова влада має сформувати спеціальний суд з високопоставленим суддею та десятками експертів. Це не звичайна та рядова справа. Весь світ спостерігатиме за цим судом”, – каже іранський лідер Хасан Рухані.

Взяти на себе повну відповідальність за збиття пасажирського літака та виплатити всі компенсації Іран закликає у своїй заяві Верховна Рада України. Там наголошують, що чекають на офіційні вибачення іранської влади і закликають світ підтримати проведення прозорого, незалежного та всебічного розслідування обставин трагедії. До справи мають бути залучені всі країни, чиї громадяни загинули в авіатрощі, наголосили раніше в ООН. 

На результати розслідування чекають і в Європейському парламенті. Там кажуть, що у справі лишається багато питань.

Україна ще має встановити чи справді пасажирський літак МАУ був збитий помилково, про це заявив помічник президента Зеленського Андрій Єрмак. Він каже, що версію ураження ракетою Київ  розглядав відпочатку. Зараз питання – було це випадко чи таки умисно. Слідчі збирають факти, у Києві очікують представника Ірану. 

Кореспондентка ТСН Катерина Федорченко.

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *