Комітет ВР розгляне законопроєкт про акциз на солодкі газовані напої

Комітет ВР розгляне законопроєкт про акциз на солодкі газовані напої

Комітет Верховної Ради України розгляне можливість запровадження акцизного податку на солодкі та ароматизовані напої з метою зменшення їх споживання та негативного впливу на здоров’я населення.

У середу, 17 липня, Комітет ВР з питань фінансів, податкової та митної політики має розглянути законопроєкт щодо запровадження податків напої з додаванням цукру або ароматичних речовин. Про це пише УНН з посиланням на заяву нардепа Ярослава Железняка.

Деталі 

Депутата оприлюднив частину порядку денного Комітету, де вказується, що 17 липня Комітет розглядатиме законопроєкти №9032 та №0932-1.

Завтра на засідання комітету виносять законопроєкт про запровадження податку на води, включаючи мінеральні та газовані, з доданням цукру чи інших підсолоджувальних або ароматичних речовин

– розповів нардеп. 

Доповнення

Згідно з пояснювальною запискою законопроєкту №9032-1 він розроблений з метою скорочення негативного впливу солодких напоїв на здоров’я населення України шляхом зменшення їх економічної доступності (через механізм оподаткування), а також підвищення спроможності національної системи охорони здоров’я.

Документ зокрема пропонує віднести води, включаючи мінеральні та газовані, з доданням цукру чи інших підсолоджувальних або ароматичних речовин до підакцизних товарів та встановити специфічну ставку податку у розмірі 0,1 євро за 1 літр напою. Платниками податку будуть виробники та імпортери напоїв.

Схожі зміни передбачає і законопроєкт №9032. У пояснювальній записці, автори пропонують внести зміни до Податкового кодексу України, а саме запровадження акцизного податку на води, включаючи мінеральні та газовані, з доданням цукру чи інших підсолоджувальних або ароматичних речовин.

Очікується, що це  може призвести до додаткових бюджетних надходжень шляхом запровадження передбаченого законопроєктом податку.

Бізнесу треба бути готовим до підвищення податків, у влади буде спокуса зробити “зашморг” – економіст 2 травня 2024, 10:05 • 20925 переглядiв

Источник: www.unn.com.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *