Новини світу – Фейковий президент Абхазії Хаджимба не балотуватиметься на посаду президента

Соратники Хаджимби готові підтримати одного з кандидатів на майбутніх виборах.

Так званий президент підконтрольної Росії Абхазії Рауль Хаджимба, який подав у відставку на тлі масових протестів, більше не буде балотуватися на пост глави держави.

Про це заявив “віцепрезидент” Аслан Барціц, пише Sputnik.

“Рауль Джумкович як абхаз, як політик, багато виконав для своєї країни. Він пройшов нелегкий політичний шлях. Він п'ять років був президентом країни. У рік по два-три політичних мітинги відбувалися в республіці. Вперше у нас був виконаний бюджет країни, при ньому був створений Конституційний суд. Поки рано давати оцінку його діяльності”, – сказав він.

Також Барціц зазначив, що “не бачить сенсу” оскаржувати рішення касаційної колегії в Президії Верховного суду.

“Його рішення піти у відставку – зважене рішення. Після такого мужнього кроку йти у владу, я вважаю, було б неправильно. Нехай прийдуть ті політики, які реально зможуть об'єднати наш народ”, – сказав так званий віцепрезидент.

Водночас Барціц розповів, що соратники Хаджимби можуть підтримати одного з кандидатів на майбутніх виборах.

“У Рауля Хаджимба є великий, стійкий електорат. Звісно, ми можемо підтримувати того чи іншого кандидата. Але у нас є свої маленькі секрети. Поки ми їх не будемо розкривати, ми вже навчені політичним досвідом. Будемо підтримувати того кандидата, який буде просувати державний інтерес, а яким буде його прізвище – подивимося, хто буде висуватися”, – додав він.

Нагадаємо, торік у вересні “ЦВК” Абхазії оголосив Рауля Хаджимбу “президентом” невизнаної країни. Опозиціонер Алхас Квіцінія подав позов до “Верховного суду” з вимогою скасувати підсумки виборів – нещодавно його задовольнили.

9 січня протестувальники вибили двері та розбили вікна і двері будівлі так званої адміністрації президента в Сухумі. Це були прихильники кандидата Алхаса Квіцінії, який програв незаконні вибори. У Рауля Хаджимби назвали ці дії “спробою державного перевороту”, що силові структури перевели на посилений режим і розглядали можливість введення надзвичайного стану.

Раніше в самопроголошеній Абхазії “парламент” відправив Хаджимбу у відставку. “Президент” Абхазії відмовився виконувати вимоги протестувальників і “парламенту”.

Згодом у псевдореспубліці вирішили провести “вибори” 22 березня.

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *