Суд зобов’язав Росію заплатити Україні 82,1 млн доларів через окупацію Криму – новини Світу

Майно українських компаній конфіскували окупанти.

Федеральний суд Швейцарії зобов'язав Росію виплатити 80 мільйонів швейцарських франків ($82,1 мільйона) в якості компенсації 12 українським фірмам, майно яких конфіскували після анексії Криму 2014 року. Про це повідомляє видання Swiss Info.

Зазначається, що суд відхилив апеляції російської держави на рішення, винесені Міжнародним арбітражним судом в Женеві в квітні минулого року.

Читайте також:

"Ощадбанк" отримав підстави стягнути з Росії $1,3 млрд активів на території України

Росія стверджувала, що женевський суд не підходить для винесення рішення у цій справі, оскільки тим самим він визначає статус Криму.

На думку росіян, аргумент, висунутий українськими фірмами, які заявили, що вони повинні бути захищені угодою про захист інвестицій між Росією і Україною 1998 року, непридатний.

Однак Федеральний суд в Лозанні вважає, що компетенцію суду в Женеві не можна ставити під сумнів. Вона вже була підтверджена на попередньому слуханні в жовтні 2018 року, на якому суд також відхилив аргумент Росії про угоду 1998 року.

Читайте також:

В "Ощадбанку" назвали суму пені, яку Росія має сплачувати за збитки через анексію Криму

Нагадаємо, у червня 2019 року НАК “Нафтогаз України” подав у трибунал при Постійній палаті Третейського суду в Гаазі позовну заяву про розмір компенсації збитків, які завдали експропріацією активів групи “Нафтогаз” в окупованому Росією Криму.

Відео

Казахстанська авіакомпанія заплатила Україні штраф за проліт над окупованим Кримом

Обмеження для польотів для над півостровом Київ запровадив ще у березні 2014 року. З того часу Державіаслужба зафіксувала понад двісті тисяч його порушень. Штрафів нараховано на 13 мільярдів гривень. Казахська авіакомпанія – єдина, яка визнала провину і погодилася заплатити компенсацію – 136 тисяч гривень. Основними порушниками повітряного простору над анексованим Кримом є росіяни.  

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *