Генсек ООН висловив співчуття через трагедію рейсу МАУ

Керівник організації оприлюднив слова підтримки рідним жертв і керівництву країн.

Генеральний секретар Організації Об’єднаних Націй Антоніу Гутерріш поділяє смуток сімей загиблих унаслідок катастрофи літака Boeing українських авіаліній поблизу Тегерана. Про це повідомляє офіційний твітер ООН.

Генеральный секретарь ООН глубоко опечален крушением украинского авиалайнера под Тегераном. Глава ООН выражает глубочайшие соболезнования семьям погибших и правительствам всех стран, граждане которых погибли в результате этой трагедии. pic.twitter.com/LYtBBc3w8P

— ООН (@UnitedNationsRU) January 8, 2020

“Генеральний секретар ООН глибоко засмучений катастрофою українського авіалайнера під Тегераном”, – наголошується в повідомленні. “Глава ООН висловлює глибокі співчуття сім’ям загиблих і урядам всіх країн, громадяни яких загинули в результаті цієї трагедії”, – запевнили в організації.

ТСН.ua

Вранці 8 січня у столиці Ірану Тегерані розбився український пасажирський літак авіакомпанії МАУ, який виконував рейс “Тегеран-Київ”.

На борту перебували 167 пасажирів і 9 членів екіпажу, ніхто не вижив.  Усі 9 членів екіпажу, а також 2 пасажири були громадянами України. РНБО опублікував список загиблих. Відомо, що на рейс зареєструвалося 169 пасажирів, втім двоє людей так і не сіли на борт літака.

МЗС України спочатку повідомило, що до падіння літака призвели технічні проблеми з двигуном, а версія теракту наразі не розглядається. Потім там змінили інформацію і заявили, що версії наразі все ще встановлюються. Літак впав майже одразу після зльоту з аеропорту імені Імама Хомейні. 

Офіс генпрокурора вже розпочав розслідування катастрофи – справа розглядається за ч. 3 статті 276 Кримінального кодексу (порушення правил безпеки руху або експлуатації повітряного транспорту, що спричинило загибель людей).

На час встановлення обставин авікатастрофи всі українські авіакомпанії тимчасово припинять польоти у повітряному просторі Ірану.

ТСН.ua зібрав головне про аварію та стежить за подіями в текстовій онлайн-трансляції.

Плейлист
17 відео

Падіння літака МАУ під Тегераном. Головне

Вранці 8 січня у столиці Ірану Тегерані розбився український пасажирський літак авіакомпанії МАУ, який виконував рейс “Тегеран-Київ”.

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *