Іран вважає удари по базах США в Іраку співмірною відповіддю смерті Сулеймані

За словами глави МЗС Ірану, Тегеран не прагне війни.

Міністр закордонних справ Ірану Мохаммад Джавад Заріф назвав удар по американських військових базах пропорційною відповіддю після вбивства Касема Сулеймані.

Відповідне повідомлення він залишив у Twitter.

“Іран вжив пропорційні заходи щодо самозахисту, відповідно до статті 51 Статуту ООН, вчинені на базі збройних сил, які вчинили напад на наших цивільних і високопоставлених осіб. Ми не прагнемо ескалації чи війни, але будемо захищатися від будь-якої агресії”, – написав Заріф.

Нагадаємо, Корпус вартових Ісламської революції взяв відповідальність за удари по військових об'єктах США в Іраку: авіабаза Айн аль-Асад на заході Іраку та інфраструктура поблизу Ербіля. Про масштаби руйнувань, поранених або загиблих не йдеться. Президент США Дональд Трамп зібрав на нараду державного секретаря США Майка Помпео і міністра оборони США Марка Еспера. Американський лідер підготує звернення до американців і оприлюднить вранці за місцевим часом.

Він заявив, що військові США є в будь-якій точці світу.

У ці хвилині відбувається поховання вбитого в Багдаді командувача Корпусу вартових Ісламської революції Касема Сулеймані. 

Відео

Пів сотні людей загинуло під час масової тисняви в Ірані

Люди постраждали під час поховання генерала Касема Сулеймані, вбитого минулого тижня під час американського авіаудару. На кадрах із місця події видно, як жертвам намагаються надати першу допомогу. Через тисняву похорон довелося відкласти. Сьогодні іранський парламент ухвалив законопроект, що визначає Сполучені Штати і Пентагон як терористичні організації.  

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *