Землетрус у Росії: підземні поштовхи сколихнули Байкал

Коротка версія новини

  • Землетрус магнітудою 6 стався на Байкалі в Росії. Поштовхи відчули мешканці декількох міст поблизу.
  • Іркутське управління МНС Росії підтвердило подію, інтенсивність поштовхів у містах була меншою.
  • Інформація про руйнування або жертви відсутня. Загалом район Байкалу є загрозливим через землетруси.

Землетрус зафіксували на Байкалі в Росії / Колаж 24 Каналу

Землетрус магнітудою 6 зафіксовано на Байкалі, що на Далекому Сході Росії. Поштовхи відчули жителі кількох міст.

Іркутське управління міністерства надзвичайних справ Росії 13 травня повідомили про землетрус у районі Байкалу. За даними російського відомства, епіцентр підземних поштовхів на координаті – 52.90 північної широти та 107.24 східної довготи. Про це інформує 24 Канал.

Більше про землетрус на Байкалі

За інформацією Геофізичної служби РАН, інтенсивність землетрусу в Улан-Удє сягала за магнітудою від 3 до 4, що свідчить про слабкі до помірних відчуттів. Водночас в Іркутську, Хомутово, Дзержинську, Нижньому Саянтуї, Смоленщині та Сотниково зафіксовано магнітуду 3.

Дата та час поштовхів за Гринвічем – 12.05.2024, 22:56. Час за Гринвічем відстає від Іркутського часу на 8 годин (тобто землетрус зафіксували 06:56 за місцевим часом та 01:56 за київським часом – 24 Канал),
– пише Іркутське управління МНС.

Наразі повідомлень про значні руйнування чи жертви не надходило – принаймні про це пишуть російські ЗМІ. Також вони поширюють кадру, на якій позначено місця поштовхів.

Підземні поштовхи були на Байкалі в Росії / Карта з телеграм-каналу Іркутського управління МНС

Довідка. Байкал – озеро на території Східного Сибіру, що є найглибшою прісною водоймою на Землі. Воно розташоване на території Росії, лежить на висоті 456 метрів над рівнем моря, інколи в цьому районі фіксують підземні поштовхи. Понад 30 потужних землетрусів зареєстровано лише у XX столітті.

Науковці стверджують, що район Байкалу належить до території з високою сейсмічністю: тут регулярно відбуваються землетруси, сила більшої частини яких становить один-два бали за шкалою інтенсивності МСК-64.

У 1959 році стався Середньобайкальський землетрус з епіцентром на дні Байкалу в районі селища Суха. Сила його сягала магнітуди 9. В Улан-Уде та Іркутську сила головного поштовху досягла 6: утворювалися тріщини, фіксували незначні руйнування.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *