Латиноамериканці масово відмовляються від католицизму та приймають іслам – новини світу

Майже 6% американських мусульман в даний час – вихідці з Латинської Америки

Мешканці країн Латинської Америки все частіше відрекаються від католицізму та переходять в іслам. Таким чином частка мусульман серед латиноамериканців зростає найшвидшими у світі темпами.

Про це пише USA Today.

Латиноамериканці є одним з сегментів мусульманської громади, що найшвидше зростає. Близько шести відсотків американських мусульман – вихідці з Латинської Америки, а також кожен п'ятий новонавернений в іслам є латиноамериканець.

Вони є частиною релігійних змін для латиноамериканців. Трохи менше половини – 47% – описують себе католиками, що менше 57% десятиліття тому, згідно з опитуванням Pew, опублікованим минулого місяця. Частка латиноамериканських протестантів залишається стабільною приблизно на чверть від загальної кількості.

За даними опитування, менше 1% становлять мусульмани. Але ця демографічна група привертає увагу частково через уявлення про те, що іслам є іноземним або суперечить латиноамериканській культурі, яка зазвичай асоціюється з католицизмом.

Американська Асоціація мусульман Північної Америки заявляє, що домом для багатьох латинських мусульман, зокрема, є Південна Флорида. Однак латиноамериканські мусульманські громади знайшли житло в переважно міських районах, таких як Нью-Йорк, Маямі, Чикаго, Лос-Анджелес та Г'юстон. Близько 56% перейшли з католицизму, а решта – від протестантів, або світського чи атеїстичного життя, згідно з повідомленням “латинських мусульман у США”.

Латиноамериканські мусульманські групи стверджують, що іслам – це фактично частина їхньої спадщини. Вони кажуть, що повертаються до свого коріння, адже араби-мусульмани правили Іспанією близько 800 років за часів Середньовіччя.

Нагадаємо, раніше 18-річна саудівка Рахаф аль-Кунун намагалася потрапити в Австралію, бо родичі погрожували їй убивством за зречення ісламу. Дівчина забарикадувалася в аеропорті Бангкоку і почала інтернет-кампанію з боротьби за свої права. Вона розповіла, як боїться повертатися до рідних. У Саудівській Аравії родичі застосовували до неї фізичну силу, погрожували убивством, а також тримали її в одній кімнаті протягом шести місяців через те, що вона зробила коротку зачіску.

Відео

Зреклась ісламу: як 18-річна мешканка Саудівської Аравії бореться за свої права

Півроку її били власні батьки лише за те, що вона постриглася без їхньої згоди. Рахаф 18 років, вона  народилась у Саудівській Аравії – країні, де жінки майже не мають прав. Кожна повинна мати чоловіка-опікуна. Без його дозволу вони не можуть працювати, подорожувати, одружуватися і навіть відкривати рахунок в банку. В країні є офіційна релігія – іслам, обрати іншу – неможливо. Рахаф завжди хотіла бути вільною і тому наважилася на відчайдушний крок.  

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *