У США покарали 15 офіцерів, причетних до витоку секретної інформації

Офіцери знали про розвідувальну діяльність свого колеги Джека Тейшери, але не зупинили його, і він опублікував десятки секретних документів в Інтернеті.

У США покарали 15 офіцерів Повітряних сил Національної гвардії США: їх звинувачують у тому, що вони не зупинили свого молодшого колегу Джека Тейшейру і не запобігли публікації секретних документів в Інтернеті. Про це повідомляє BBC.

Повідомляється, що офіцери “знали про його розвідувальну діяльність, але не змогли його зупинити”, але зазначено, що жоден з його керівників не знав у повному обсязі про дії Тейшейри.

За даними прокурорів, Тейшейра опублікував десятки секретних документів в Інтернеті, що стало одним з найбільших витоків розвідувальних матеріалів у США  впродовж останніх років.

Зазначається, що 21-річний Тейшера працював молодшим спеціалістом з операцій кіберзахисту у 102-му розвідувальному відділі ВПС Національної гвардії США. Керівникам підрозділу було відомо про чотири випадки “сумнівної діяльності” Тейшейри, пов’язані з його доступом до секретних матеріалів, і кілька офіцерів знали про інші інциденти, але не повідомили про них, побоюючись “надмірної реакції пресслужб”.

Повідомляється також про відсутність належного нагляду під час нічних змін.

Тоді в Офісі президента України дали зрозуміти, що за цим “витоком” стоїть Росія, а справжні плани ЗСУ “ворог незабаром побачить на полі бою”.

Источник: www.ua.korrespondent.net

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *