Перший бігтех апелює проти нових правил ЄС: Meta оскаржує застосування до Messenger обмежень

КИЇВ. 16 листопада. УНН. Власники Facebook – Meta – заявили у середу, що будуть оскаржувати включення своїх продуктів Messenger і Marketplace під жорсткі обмеження щодо цифрових гігантів, які ЄС оприлюднив у вересні. Про це повідомляє УНН із посиланням на інформаційну агенцію Reuters.

Деталі

15 листопада компанія Meta оскаржила присвоєння статусу “gatekeeper” своїм платформам Messenger і Marketplace, таким чином ставши першою великою технологічною компанією, яка апелює проти нових правил Європейського Союзу, що визначають, що можна і чого не можна робити онлайн-сервісам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: YouTube забороняє перегляд відео з ввімкненим блокувальником реклами для тих, хто не оплатив підписку

Цитата

“Ця апеляція вимагає роз’яснень щодо конкретних пунктів закону, які стосуються націлювання на Messenger і Marketplace у межах DMA”, – сказав представник компанії Meta, зазначивши, що “це не змінює і не применшує наше тверде зобов’язання дотримуватися DMA”.

У компанії Meta також додали, що продовжують конструктивно працювати з Європейською комісією, щоб підготуватися до виконання правил.

Довідково

У вересні антимонопольний орган ЄС визначив як “gatekeepers” 22 сервіси, що належать п’яти американським технологічним гігантам, серед яких Google Alphabet, Amazon, Apple, Meta, Microsoft, а також китайській компанії ByteDance. Визначені компанії повинні до 6 березня 2024 року повністю виконати новий закон DMA (Digital Market Act), що має на меті стримати вплив найбільших технологічних корпорацій і дозволити невеликим компаніям конкурувати з ними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поворотний момент для прогнозу погоди: нова система ШІ GraphCast випереджає світові суперкомп’ютери

Источник: www.unn.com.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *