США передають Україні дрони Skydio для документування воєнних злочинів

КИЇВ. 28 липня. УНН. Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) доставляє в Україну автономні дрони Skydio, оснащені камерами, для документування воєнних злочинів, повідомило USAID у четвер, 27 липня, пише УНН.

Цитата

“Сьогодні (27 липня – ред.) Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) оголосило про передачу Офісу Генерального прокурора України дев’яти автономних дронів, подарованих компанією Skydio, провідним виробником безпілотників у США. Безпілотники Skydio 2+ оснащені камерами 4K, які використовуватимуться для фото- та відеозйомки для документування воєнних злочинів”, – ідеться у повідомленні.

Деталі

Як вказано, це допоможе Офісу Генерального прокурора задокументувати понад 115 000 випадків знищення об’єктів цивільної інфраструктури та доказів порушень прав людини у прифронтових населених пунктах та на звільнених територіях.

Доповнення

Допомога USAID із безпілотниками, подарованими Skydio, є партнерством із приватним сектором США для підтримки України. 

Минулого тижня в Одесі адміністратор USAID Саманта Пауер оголосила про додаткову підтримку USAID обсягом 250 мільйонів доларів, довівши внесок USAID до 350 мільйонів доларів, також залучено додаткові 250 мільйонів доларів.

Источник: www.unn.com.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *