Зміна клімату – британські вчені сказали, як уповільнити цей процес

Нарциси, які вирощують у горах, мають таємну силу.

Британські вчені встановили, що годування корів екстрактом нарциса може знизити вироблення ними парникових газів. Так, у перспективі це може дещо уповільнити глобальне потепління.

Про це повідомляє Euronews.

Що встановили дослідники

Як стверджують учені, високогірні нарциси виробляють екстракт, який має унікальну здатність скорочувати викиди метану. Йдеться про сполуку, яка має назву галантамін. Завдання полягає в тому, щоб постійно вирощувати ці квіти на вершинах гір.

“Коли ми намагалися вирощувати тут нарциси, виявили, що всі традиційні методи не працюють. Зрештою, нам довелося наново розробляти процес від початку до кінця”, – сказав фермер Кевін Стівенс, який вирощує нарциси.

Відомо, що на корів та інших сільськогосподарських тварин припадає приблизно 14% антропогенних викидів в атмосферу. Тож новий підхід може позитивно вплинути на цю ситуацію. Крім того, вчені сподіваються, що екстракт нарциса також може зробити травну систему тварин більш ефективною.

“Потенціал, який відкриває дослідження, щоб змінити світ на кількох рівнях, є неймовірно захопливим і дуже лякливим”, – сказав Стівенс.

Безумовно, це не вирішує проблему зміни клімату. Проте в разі успіху може скоротити викиди парникових газів та допомогти уповільнити глобальне потепління.

Раніше вчені запропонували ще один шлях боротьби зі зміною клімату. Він базується на какао-бобах, з яких отримують спеціальний чорний порошок – біовугілля.

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *