У Пентагоні підтвердили, що касетні боєприпаси вже в Україні

КИЇВ. 14 липня. УНН. Міністерство оборони Сполучених Штатів у четвер офіційно підтвердило, що касетні боєприпаси вже доправлені до України. Про це під час брифінгу повідомив директор з питань операцій Об’єднаного штабу генерал-лейтенант Дуглас Сімс, передає УНН. 

Цитата

“На сьогодні в Україні є касетні боєприпаси… Ми знаємо, що раніше деякі були надані третьою країною, але так, касетні боєприпаси США знаходяться в Україні.”, – заявив Сімс.

Доповнення

Касетні бомби заборонені в багатьох країнах, але не в США, Україні та росії. Ці боєприпаси скидають осколково-фугасні бомби для знищення ворожих військ на великій території. Проте навіть не розірвані боєприпаси можуть становити довготривалу загрозу для цивільного населення.

Крім того, росія використовує касетні боєприпаси проти України з моменту свого вторгнення.

Нагадаємо

Міністр оборони України Олексій Резніков на дводенному саміті НАТО у Вільнюсі заявив, що Київ розглядає касетні боєприпаси як “зміну правил гри” у боротьбі з російськими військами.

14 липня український бригадний генерал Олександр Тарнавський заявив, що довгоочікувані касетні боєприпаси американського виробництва, вже доставлені в Україну.

Источник: www.unn.com.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *