У Китаї зробили заяву про експерт зброї сторонам війни в Україні: що відомо

В Пекіні заявили про контроль військових товарів.

У Пекіні заявили, що не будуть продавати зброю жодній зі сторін війни – ні агресорці Росії, ні Україні. Що більше – КНР буде регулювати експорт товарів подвійного цивільного та військового призначення “відповідно до законів і правил”.

Про це заявив глава МЗС Китаю Цінь Ган, пише Associated Press.

“Китай не надаватиме зброю відповідним сторонам конфлікту”, – висловився китайський політик.

До слова, ймовірно, так Цінь Ган відреагував на занепокоєння США та інших країн щодо того, що Китай розглядає можливість надання військової допомоги Росії – хоч Пекін і офіційно заявляє про нібито нейтралітет.

“Щодо експорту військової продукції Китай дотримується розважливого і відповідального підходу”, – сказав китайський міністр.

Слід зауважити, що видання “AP” зазначає, що Цінь Ган є першим китайським чиновником високого рівня, який зробив таку відверту заяву про постачання озброєнь.

Нагадаємо, The Washington Post пише, що в опублікованих у Мережі секретних документах нібито міститься інформація про те, що Китай погодився надати летальну допомогу Росії. У КНР планували замаскувати військову техніку для РФ під цивільні речі, згідно з перехопленими США даними російської розвідки, виявленими в секретних документах.

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *