Пісторіус: США, Німеччина та Польща можуть провести спільні військові маневри

КИЇВ. 27 лютого. УНН. Вашингтон веде переговори з Берліном та Варшавою про проведення спільних військових навчань у Польщі у відповідь на загрозу східному флангу НАТО з боку рф, заявив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус, пише УНН з посиланням на DW.

Деталі

Пісторіус наголосив, що можливість проведення таких навчань “розглядається”, але не навів подробиць. За його словами, військові маневри у країні, що межує з Україною, стали б “дуже чітким” сигналом союзникам у НАТО, а також президенту росії володимиру путіну.

Глава міноборони ФРН сказав: “Альянс далеко не такий слабкий, як довгий час вважав путін”.

Навпаки, наголосив він, НАТО “набагато сильніше і згуртованіше, ніж минулого року”, до вторгнення російських військ в Україну.

Пісторіус також додав, що для держав Східної Європи, таких як Польща, країни Балтії, Словаччина та інших, “важливо бачити, що Німеччина як найважливіший європейський член Альянсу і США як трансатлантичний партнер виконують свої оборонні зобов’язання”.

Нагадаємо 

Україна глибоко занепокоєна проведенням в Південно-Африканській Республіці спільних військово-морських навчань із росією, а також Китаєм. У МЗС закликали ПАР не заохочувати подальшу агресію рф, повідомив речник МЗС України Олег Ніколенко.

Источник: www.unn.com.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *