Прагнуть стати технологічною наддержавою: до 2030 року США збудують щонайменше два великі чіп-центри

КИЇВ. 24 лютого. УНН. До 2030 року США побудують як мінімум два нові великомасштабні заводи з виробництва напівпровідників, заявила міністр торгівлі Джина Раймондо. Про це УНН інформує з посиланням на CNBC.

Деталі

Заводи, відомі як логічні фабрики, будуть побудовані висококваліфікованими профспілками та будуть виробляти передові мікросхеми пам’яті на економічно конкурентоспроможних умовах, сказала Раймондо під час свого виступу у Школі дипломатичної служби Джорджтаунського університету.

“Оскільки глобальна конкуренція все частіше стосується технологій та чіпів, а не лише танків і ракет, саме країни, які інвестують у дослідження, інновації та свою робочу силу, лідируватимуть у 21 столітті”, – сказала вона.

План використовуватиме кошти із Закону президента Джо Байдена про CHIPS та науку на суму 52 мільярди доларів, який був підписаний у серпні.

“Дослідження, інновації та виробництво, викликані цим законом, можуть дозволити нам стати технологічною наддержавою, забезпечивши майбутнє нашої економіки та національної безпеки на найближчі десятиліття”, – зауважила Раймондо.

Вона зазначила, що напівпровідникова технологія використовується у транспортних засобах, медичних пристроях та обороні, від смартфонів та сервісів хмарних обчислень до систем озброєння.

Хоча закон також спрямований на конкуренцію з Китаєм у напівпровідниковій промисловості та суміжних секторах, Раймондо відзначила конкурентоспроможність Пекіна у галузі та відставання США.

“За останні два роки Китай виробив понад 80% нових світових потужностей для певних зрілих чіпів, і їхня частка ринку зростає… У 1990 році на США припадало 37% світових виробничих потужностей чіпів. Сьогодні це лише 12%”, – сказала вона.

Міністр торгівлі зазначила, що США втратили третину цих робочих місць за останні два десятиліття, тоді як глобальна індустрія чіпів за цей період збільшилася більш ніж утричі.

Источник: www.unn.com.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *