Боротьба України стала натхненням для усього світу: Блінкен зробив заяву до річниці вторгнення рф

КИЇВ. 24 лютого. УНН. Держсекретар США Ентоні Блінкен у річницю повномасштабного вторгнення рф зробив заяву, у якій наголосив, що боротьба України “стала натхненням для усього світу”, а Сполучені Штати продовжуватммуть підтримку країни, “доки суверенітет України не буде поважатися”, повідомляє УНН.

Деталі

Блінкен заявив, що сьогодні рік з того дня, як російський диктатор володимир путін “після місяців обману щодо того, чому росія скупчила величезну кількість солдатів на кордоні України” вторгся на територію країни, щоб вести війну, яка “даремно вбила десятки тисяч людей і завдала шкоди ще мільйонам”.

За словами держсекретаря, рішення путіна розірвало сім’ї, змусило мільйони покинути їхні громади, зруйнувало будинки, школи, лікарні та іншу цивільну інфраструктуру, загострило глобальну продовольчу кризу, дестабілізувало енергетичні ринки та підірвало міжнародний мир і безпеку.

“Ця війна підірвала міжнародну репутацію росії, залишила росію ослабленою та ізольованою та зруйнувала її економіку. Ця війна є спробою захопити територію України та перешкодити її незалежному, демократичному шляху”, – резюмував він.

Блінкен повторив слова, сказані президентом США Джо Байденом під час візиту в Україну 20 лютого про те, що “через рік Київ стоятиме і Україна стоїтиме”.

Цитата

“Боротьба України, рішучість і стійкість її народу стали джерелом натхнення для світу, показуючи, що вони не будуть налякані. Незламна воля України згуртувала світ до своєї справи, люди сумління в усьому світі об’єдналися за Україну, а з залів ООН неодноразово закликали росію припинити війну за вибором…

Сполучені Штати рішуче підтримують Україну, коли вона захищає себе, і ми продовжуватимемо це робити, доки суверенітет України не буде поважатися, а народ України зможе формувати своє обране демократичне майбутнє у свободі та мирі”, – підсумував він.

Нагадаємо

Президент США Джо Байден у річницю повномасштабного вторгнення рф заявив, що Україна “ніколи не стане перемогою росії”.

Источник: www.unn.com.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *