Адміністрація Байдена запропонувала обмеження для мігрантів, що просять прихистку в США

КИЇВ. 22 лютого. УНН. Сполучені Штати можуть заборонити десяткам тисяч мігрантів, які прибувають на американо-мексиканський кордон, просити притулку. Відповідну пропозицію оприлюднила адміністрація президента США Джо Байдена, аби запобігти несанкціонованому перетинанню кордону. Про це повідомляє Reuters, передає УНН.

Деталі

Згідно з новими правилами, мігранти, які не записалися на прийом у прикордонному пункті в’їзду до США або не скористалися гуманітарними програмами, доступними для громадян певних країн, не матимуть права на прихисток, за винятком певних випадків. Спочатку вони повинні шукати прихисток в тих країнах, які перетинають. Якщо там отримають відмову, то лише тоді отримають можливість просити притулку у Сполучених Штатах.

Дана ініціатива підлягатиме 30-денному періоду громадського обговорення, перш ніж буде розглянута остаточно.

Карен Мусало, директор Центру гендерних досліджень та досліджень біженців у юридичному коледжі Каліфорнійського університету в Сан-Франциско, повідомила Reuters, що пропозиція Байдена ігнорує небезпечні умови та обмежені можливості надання притулку в транзитних країнах, де мігранти мають шукати захисту.

«Це жахливий приклад спроби знехтувати внутрішніми та міжнародними юридичними зобов’язаннями», – сказала вона.

Нагадаємо

Адміністрація президента США Джо Байдена розробляє масштабний законопроект, який модернізує систему надання притулку в країні, щоб прискорити розгляд заяв у великих центрах обробки на кордоні з Мексикою.

Источник: www.unn.com.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *