Нуланд нагадала, що Крим – це Україна: назвала військові об’єкти там “законними цілями”

Вікторія Нуланд

КИЇВ. 17 лютого. УНН. На сьогодні Крим – важлива матеріально-технічна база рф, а військові об’єкти на півострові є законними цілями, адже Крим – це Україна. Про це заявила заступник Держсекретаря США Вікторія Нуланд під час онлайн-дискусії, організованої Фондом Карнегі, передає кореспондент УНН.

Деталі

Вона нагадала, що з 2014 року росія здійснювала масові порушення прав татар та інших осіб, хто проживає на території півострова. Окрім цього, додала заступниця Держсекретаря, країна-агресор перетворила півострів на “важливу матеріально-технічну базу для цієї війни”. За її словами, у Криму розташована база безпілотників, де знаходяться іранські БпЛА, а також пункти командування та управління. 

“Це законні цілі”, – сказала Нуланд.

Окрім цього, вона зауважила, що західні країни ніколи не визнавали Крим російською територією, тому Україна має право уражати цілі “в межах своїх міжнародно визнаних кордонів”. Заступниця також зазначила, що Україна “не буде в безпеці, якщо Крим не буде хоча б демілітаризований”, що має стати частиною стійкого стримуючого фактора.

Цитата

“Я не збираюся вирішувати, з чим і де воювати українцям, або яке їм ухвалювати рішення щодо Криму у короткостроковій, середньостроковій чи довгостроковій перспективі. Ми визнаємо, що Крим – Україна”, – підсумувала Нуланд.

Нагадаємо

Речниця Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк заявила, що вибухи на тимчасово окупованому Кримському півострові – це нагадування, що Крим – це Україна.

Источник: www.unn.com.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *