Невідомі літаючі об’єкти у небі над США не пов’язані зі шпигунською програмою Китаю чи інших країн – Байден

Джо Байден

КИЇВ. 16 лютого. УНН. Збиті неопізнані об’єкти, які були зафіксовані в повітряному просторі США, не пов’язані зі шпигунською програмою Китаю або інших країн. Про це на брифінгу заявив Президент країни Джо Байден, додавши, що розпорядився встановити більш чіткі правила і дії щодо неопізнаних літаючих об’єктів, передає кореспондент УНН.

Цитата

“Ми поки не знаємо, що це були за об’єкти. Але наразі нічого не вказує на те, що це пов’язано з китайською шпигунською програмою або інших країн. Наразі розвідка вважає, що це, найімовірніше, пов’язано з приватними компаніями, або науково-дослідними інститутами, метеорологічними об’єктами, або з метою інших наукових досліджень. Я розпорядився вивчити цей феномен неопізнаних літаючих об’єктів у ширшому контексті. Ми знаємо цілу низку країн і наукових організацій, які використовують різні об’єкти з найрізноманітнішою метою. І іноді це абсолютно нешкідливі цілі”, – заявив американський лідер.

Деталі

Байден додав, що провів переговори з прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо. Зокрема, американські та канадські військові співпрацюють у розслідуванні інциденту, а збиті уламки об’єктів будуть відправлені на експертизу для встановлення деталей. Він також зазначив, що наразі кількість літаючих об’єктів у небі над США не збільшилася.

“Я чітко заявляю про те, що немає жодного факту, який свідчить про те, що кількість літаючих об’єктів у небі збільшилася. Зокрема, ми намагаємося посилити спостереження за допомогою радарів, щоб протистояти загрозам. Саме тому я розпорядився, щоб були встановлені чіткіші правила та дії щодо непізнаних літаючих об’єктів. Необхідно чітко розуміти, хто може становити небезпеку. Але якщо будь-який об’єкт становить загрозу американському народу, я, звісно, віддам розпорядження, щоб його збили. Існують певні параметри, правила. Вони секретні. Ми не розповідаємо про них, щоб про це не дізналися наші противники. Але в майбутньому, ці параметри визначатимуть те, які дії будуть здійснюватися щодо неопізнаних літаючих об’єктів”, – зазначив він.

Крім того, Президент США доручив Раді національної безпеки очолити процес розробки нових правил і дій щодо неопізнаних літаючих об’єктів. Перш за все, необхідно провести так звану інвентаризацію всіх цих об’єктів, і постійно оновлювати цю інформацію.

Також буде вжито подальших заходів для розширення можливості для виявлення невпізнаних літаючих об’єктів у повітряному просторі країни.

Нагадаємо

У небі над США було збито ще один непізнаний повітряний об’єкт. Це сталося над озером Гурон, що лежить між США і Канадою.

Источник: www.unn.com.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *