США хочуть зберегти діалог із Китаєм, незважаючи на конфлікт із повітряними кулями

КИЇВ. 15 лютого. УНН. Сполучені Штати працюватимуть над підтримкою ліній зв’язку з Китаєм, незважаючи на розбіжності з приводу збиття кулі-шпигуна, заявила заступник Держсекретаря Венді Шерман. Про це УНН інформує посилаючись на AFP.

Деталі

Сполучені Штати та Китай «ніколи не припиняли спілкуватися і намагатися зрозуміти один одного», незважаючи на скасування цього місяця візиту держсекретаря Ентоні Блінкена, заявила його заступник Венді Шерман.

“У нас є, і ми підтримуватимемо відкриті лінії зв’язку з КНР, щоб ми могли відповідально управляти конкуренцією між нашими країнами”, – заявила Шерман.

«Ми не бачимо конфлікту із КНР. Ми віримо у здатність дипломатії запобігти прорахункам, які можуть призвести до конфлікту».

Однак вона заявила, що Сполучені Штати збережуть твердість щодо проблем з Китаєм, включаючи права людини в Гонконгу, Тибеті та Сіньцзяні, використання ним «економічного примусу» та його «загрожуючу поведінку» щодо Тайваню.

Шерман, відповідаючи на запитання, відмовилась повідомити, чи зустрінеться Блінкен з главою зовнішньої політики Китаю Ван І пізніше цього тижня, коли обидва візьмуть участь у Мюнхенській безпековій конференції.

Але вона вказала, що поїздку Блінкена до Китаю було відкладено, а не скасовано, сказавши: «Ми сподіваємося повернути її в розклад».

Що було раніше

Президент Джо Байден наказав збити повітряну кулю після того, як вона перетнула територію США, у тому числі над районами із секретними військовими об’єктами. Офіційні особи США заявили, що це була куля-розвідник.

Пекін наполягав на тому, що повітряна куля призначалася для спостереження за погодою і збилася зі шляху.

Напруженість різко зросла минулого року після візиту тодішнього спікера палати представників Ненсі Пелосі на Тайвань, на який претендує Пекін, який провів у відповідь великі військові навчання.

Наступник Пелосі від Республіканської партії Кевін Маккарті заявив, що він також відвідає Тайвань, який Сполучені Штати підтримують за рахунок військових продажів, але не визнають.

Источник: www.unn.com.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *