У США вперше тактичним літаком керував штучний інтелект

КИЇВ. 14 лютого. УНН. У США тактичним літаком VISTA X-62A від американської аерокосмічної компанії Lockheed Martin Corporation вперше керував штучний інтелект. Випробування тривало понад 17 годин, повідомляє УНН з посиланням на PR Newswire.

Цитата

“VISTA дозволить нам паралельно розробляти та тестувати передові методи штучного інтелекту з новими конструкціями транспортних засобів без екіпажу. Цей підхід у поєднанні з цілеспрямованим тестуванням нових транспортних систем у міру їх виробництва дозволить швидко розвинути автономність платформ без екіпажу та дозволить нам надати нашим винищувачам тактичні можливості”, — сказав доктор М. Крістофер Коттінг, директор з досліджень Школи льотчиків-випробувачів ВПС США.

Деталі

Зазначається, що 17-годинний політ агента штучного інтелекту відбувся в рамках серії випробувань у грудні 2022 року. Це перший випадок, коли штучний інтелект застосовувався на тактичному літаку.

Оновлена система моделювання VISTA (VSS), алгоритм слідування моделі, а також система автономного керування моделюванням (SACS) надають літаку нові можливості, його можна використовувати для проведення “найдосконаліших експериментів” з льотними випробуваннями, йдеться у повідомленні.

Компанія повідомила, що VISTA продовжить відігравати важливу роль у швидкому розвитку штучного інтелекту та можливостей автономії для ВПС США. Зараз він проходить низку планових перевірок. Польоти планують відновити протягом 2023 року.

Доповнення

Корпорація Lockheed Martin – аерокосмічна компанія зі штаб-квартирою у американському штаті Меріленд займається дослідженнями, проєктуванням, розробкою, виробництвом, інтеграцією та підтримкою передових технологічних систем, продуктів і послуг.

VISTA (Variable In-flight Simulation Test Aircraft) – це єдиний у своєму роді навчально-тренувальний літак, розроблений компанією Lockheed Martin Skunk Works у співпраці з корпорацією Calspan для TPS ВПС США. Він оснащений програмним забезпеченням, яке дозволяє імітувати робочі характеристики інших літаків.

Нагадаємо

Технологічний гігант Google запустив власного чат-бота на основі штучного інтелекту, що стане конкурентом ChatGPT від OpenAI, підтримуваної Microsoft.

Источник: www.unn.com.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *