CNN: пресконференція Путіна і Байдена після закінчення саміту в Женеві може не відбутися

КИЇВ. 11 червня. УНН. Пресконференція президента США Джо Байдена і президента Росії Володимира Путіна після закінчення саміту в Женеві наступного тижня може не відбутися. Незважаючи на це, остаточне рішення ще не прийняли. Про це повідомляє CNN з посиланням на двох американських чиновників, передає УНН.

Деталі

Як повідомляють джерела, за даними на п’ятницю, спільна пресконференція двох лідерів не передбачається.

Офіційні особи США заявили, що розраховують обговорити зі своїми російськими колегами деталі формату саміту, включаючи проведення заключної пресконференції за кілька годин до старту події.

Радник з національної безпеки Джейк Салліван заявив раніше на цьому тижні, що проведення спільної пресконференції все ще обговорюється.

“Все це все ще опрацьовується. Так що, коли у мене буде більше інформації про деталі з точки зору структури і формату зустрічі, так і елементів для преси, ми вам повідомимо”, – сказав Салліван журналістам.

Офіційні особи, які брали участь в організації минулих зустрічей представників США з Путіним, в коментарі виданню стверджують, що російська сторона часто наполягає на спільній пресконференції, сподіваючись підняти авторитет Путіна, якщо він з’явиться поруч з американським лідером.

Що було раніше

Раніше прессекретар Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що на порядку стоїть питання про проведення спільної пресконференції президентів Росії і США – це один з непідтверджених пунктів програми. Як зазначив Пєсков, це повинно бути “обопільним рішенням”.Президенти США Джо Байден і Росії Володимир Путін планують провести зустріч 16 червня. Саміт президентів пройде на віллі Ла Гранж.

Источник: www.unn.com.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *