Латвія продовжить підтримувати Україну на міжнародних майданчиках, – Cпікер Сейму

Латвійська Республіка продовжить підтримувати Україну на міжнародних майданчиках, заявляє голова Сейму Інара Мурнієце.

“Ми завжди всіляко підтримуватимемо Україну і розповідатимемо те, що відбувається тут”, – сказала Мурнієце журналістам у середу в Донецькій області, передає Інтерфакс-Україна.

Вона наголосила, що в боротьбі за територіальну цілісність і незалежність України важливо об’єднувати зусилля Латвії, Європейського Союзу, НАТО.

За її словами, відповідь на запитання: “Чи можемо ми розраховувати на мир?”, яке пролунало під час спілкування з місцевими жителями під час поїздки, “одночасно і складна, і проста – не втрачати надію”.

“Латвія була під окупацією Радянського Союзу протягом 50 років, і люди ставили таке саме запитання: коли ж ми будемо вільні?” – сказала Мурнієце.

Як зазначив голова Верховної Ради Дмитро Разумков, Сейм Латвії і його спікер “ухвалюють багато рішень і допомагають нам відстоювати наші спільні інтереси на міжнародних майданчиках”.

“Разом ми можемо перемогти будь-якого ворога і перемога, як завжди, буде за нами”, – наголосив Разумков.

Як повідомлялося, Разумков і Мурнієце в середу перебувають із робочою поїздкою в Донецькій області. Вони планують, зокрема, зустрітися з міськими головами та керівниками військово-цивільних адміністрацій, поспілкуватися з жителями прифронтових територій.

Мурнієце перебуває в Україні з чотириденним денним офіційним візитом.

Латвійська Республіка, як країна ЄС та член НАТО, завжди готова допомагати Україні.

Як повідомляє Укрінформ, про це 19 травня на брифінгу в Авдіївції заявила Спікер Сейму Латвійської Республіки Інара Мурнієце, яка вже не перший раз відвідує Донеччину.

«Я дуже пишаюся двома країнами – Латвією та Україною – тим, як динамічно Україна розвивається з 2015 року. Між нашими країнами існує багато дуже добрих мостів, багато людей подорожують з однієї країни до іншої. Існує багато діяльності, що нас поєднує. І багато у чому Латвія, як країна ЄС та член НАТО, може допомогти Україні», – сказала Мурнієце.

Вона зазначила, що Збройні сили Латвії вже допомагають Україні і ще могли б допомагати латвійські міста-побратими.

«Могли б допомагати наші міста-побратими – надавати можливість українським солдатам, дітям відвідувати Латвію, щоб мати принаймні декілька днів відпочинку», – сказала спікер Сейму.

Вона подякувала Голові Верховної Ради Дмитру Разумкову та українцям за теплий прийом і знову запевнила у підтримці.

«Я хочу подякувати панові Разумкову та всім українцям за те, що так тепло мене прийняли. Ми будемо всіляко підтримувати Україну і доносити те, що тут відбувається», – сказала Мурнієце.

Спікер Сейму також під час перебування в Авдіївці наголосила, що вражена тими умовами, в яких живуть люди на лінії розмежування. Вона підкреслила, що це справжні патріоти, які люблять Україну.

За її словами, у спілкуванні з населенням прифронтової території її запитували: коли можна сподіватись на мир, бо втомилися від війни, до якої неможливо звикнути.

“Відповідь одночасно дуже складна і дуже проста – ми маємо вірити і робити все можливе допоки ситуація не зміниться», – наголосила Мурнієце.

Источник: www.day.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *