Львів пішов на десятиденний локдаун

Від вчорашнього дня у Львові розпочався посилений карантин, який наразі діятиме до 28 березня. Крім того обласна влада теж оголосила локдаун в Львівській області.

Вже в перший день запровадження нових правил центральні вулиці міста суттєво опустіли. Причиною цьому є те, що усім закладам громадського харчування дозволено працювати лише на доставку та на виніс. Робота дозволена лише продуктовим магазинами, зоомагазинам та аптекам. Господарські магазини можуть працювати лише на видачу за попереднім замовленням.

Також у місті припинили роботу всі заклади культури, а масові заходи – перенесли. Спортивні зали, салони краси та перукарні приймають клієнтів, але лише за індивідуальним попереднім записом.

«Мусимо 10 днів максимально уникати фізичних контактів, щоб був помітний результат. Тому вкотре прошу львів’ян максимально дотримуватись маскового режиму і без лишньої потреби не контактувати з іншими людьми. Зараз краще не захворіти, адже цей вірус є в 5 разів агресивніший і активніший, ніж був рік тому. Якщо все ж ви захворіли, то максимально дотримуйтесь рекомендацій лікарів і не займайтесь самолікуванням», – зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Рада єпископів Львова також оприлюднила звернення до мешканців міста, у звʼязку з поширенням COVID-19 та загостренням епідситуації в регіоні.

«Не сприймаймо сьогоднішніх випробувань, як Божу кару. Сподіваймось на те, що Господь цими випробуваннями нагадує нам про те, як бути людьми. Віримо, що руками медиків нас лікує Сам Бог, будьмо і ми Його руками та серцем у цьому бентежному та буремному світі. А це виконати надзвичайно легко: будьмо уважними до себе і близьких, носімо правильно маски, уникаймо скупчень людей, дезінфікуймо руки та поверхні, тримаймо дистанцію, ухиляймось від непотрібних зустрічей та зайвих походів у торговельні чи розважальні заклади, слідкуймо за станом здоровʼя, не біймося звертатись до медиків», – зазначається у зверненні.

Павло ПАЛАМАРЧУК, Львів

Коронавірус

Источник: www.day.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *