Нові антиполіцейські протести у США: вбито двох осіб, ще одна у лікарні – новини Світу

Поліція не повідомляє, хто став жертвами стрілянини.

У місті Кеноша у штаті Вісконсин (США) третю добу тривають протести проти жорстокості поліції. В результаті двоє осіб вбито, ще одного протестувальника поранили внаслідок стрілянини. Він у лікарні, його життю нічого не загрожує.

Про це повідомляє видання DW.

У місцевій поліції зазначили, що отримали повідомлення про постріли під час протестів і відреагували на них. Однак, правоохоронці не повідомляють жодної інформації про тих, хто почав стрілянину, та її жертв. Поліція пообіцяла ретельне розслідування обставин загибелі людей.

Як відомо, протистояння поліції з мітингарями відбулось біля будівлі суду. Протестувальники кидали різні предмети у поліцейських. У відповідь, ті почали стріляти гумовими кулями і застосували сльозогінний газ. 

Associated Press

Нагадаємо, нові протести проти поліції у США розпочалися після вбивства чорношкірого чоловіка 23 серпня.

Місцеві поліцейські декілька разів вистрілили у спину афроамериканцю Джейкобу Блейку під час спроби його арешту. 

На відео затримання та вбивства видно, що 29-річний Блейк йде навколо машини, відкриває двері з боку водія та намагається сісти в автомобіль, або щось з нього дістати. За ним йдуть двоє поліцейських. Коли Блейк намагається сісти в машину, один з поліцейських схопив його за футболку та декілька разів вистрілив у спину чоловіку. У автомобілі перебували троє дітей Блейка, які стали свідками вбивства. Варто зазначити, що на відео чути сім пострілів поліцейських.

Відео

У США набирають обертів протести проти расизму, вночі загинули двоє людей

У штаті Вісконсин в США набирають обертів протести проти расизму. Третю добу поспіль у місті Кеноша заворушення та безлади на вулицях. Сьогодні уночі поліція для розгону натовпу застосувала вогнепальну зброю – двоє людей загинули і ще один поранений у лікарні в тяжкому стані. Антирасистські виступи спалахнули з новою силою після того, як минулої неділі поліцейські підстрелили 29-річного темношкірого Джейкоба Блейка, він у реанімації. За свідченням очевидців, копи стріляли чоловіку в спину і все це відбувалось на очах його неповнолітніх дітей.

Приєднуйтесь також до tsn.ua у Google News.

Стежте за останніми новинами!

Приєднатись

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *