Вбив 51 людину: у Новій Зеландії нападника на мечеті засудили до найсуворішого в історії країни покарання

У березні минулого року Брентон Таррант вбив 51 людину. Відео розправи над жертвами він транслював у прямому ефірі.

У четвер, 27 серпня, суд Нової Зеландії засудив терориста Брентона Тарранта, який у минулому році розстріляв понад пів сотні людей у мечетях міста Крайстчерч, до довічного ув'язнення без можливості умовно-дострокового звільнення.

Такий суворий вирок в країні оголосили вперше, повідомляє ВВС.

“Ваші злочини настільки жахливі, що навіть якщо вас затримають до смерті, це не вичерпає усіх вимог покарання”, – заявив суддя Кемерон Мендер. Служитель Феміди назвав дії Тарранта “нелюдськими”, додавши, що терорист “не проявив милосердя”.

Сам обвинувачений відмовився скористатися правом виступу перед оголошенням вироку, а також через адвоката заявив, що не заперечує проти довічного ув'язнення.

Слухання вироку відбувалося впродовж чотирьох днів. 

У березні цього року 29-річний Таррант визнав свою провину, хоча раніше відкидав усі звинувачення.

Читайте також:

17 заручників та один убитий терорист: основне про три останні випадки захоплення людей в Україні

Нагадаємо, що 15 березня 2019 року у місті Крайстчерч в Новій Зеландії сталася стрілянина у двох мечетях. Нападник записав 17-хвилинне відео розправи над жертвами, яке транслював у прямому ефірі в Мережі. Влада країни оголосила напад терактом.

Після найстрашнішого в країні нападу Нова Зеландія заборонила продаж штурмових гвинтівок і напівавтоматичної зброї, адже стрілець мав офіційну ліцензію на володіння зброєю та придбав її абсолютно легально. 

Брентон Таррант заявляв, що вважає себе расистом і фашистом, а до цього опублікував “маніфест”, де виступив проти мігрантів і написав про “білий геноцид”.

Як повідомлялося, уряд Нової Зеландії виявив, що в Україні продається “маніфест” терориста.

Відео

Теракт у Новії Зеландії: терорист вів пряму трансляцію розстрілів у мечеті

Щонайменше 49 людей загинули, ще близько півсотні у лікарні з вогнепальними пораненнями. У місті Крайстчерч на Сході країни кілька терористів влаштували стрілянину у мечетях. Вогонь відкрили після п'ятничної молитви, коли у приміщеннях були сотні людей. Поліція спромоглася затримати нападників. Останні подробиці трагедії – далі у сюжеті.

Приєднуйтесь також до tsn.ua у Google News.

Стежте за останніми новинами!

Приєднатись

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *