Ватиканський будинок віддадуть безхатченкам – новини Світу

Папа опікується особами у скрутному становищі.

Один із будинків на території Ватикану буде передано під притулок для безхатченків. Про це повідомило італійське агентство ANSA.

За даними агентства, мова йде про будівлю, що представляє певну архітектурну цінність, яке раніше займали черниці і адміністрація з управління спадщиною Святого престолу. Передбачається, що притулок буде розрахований на 50 місць, хоча спочатку планується прийняти 30-35 нужденних. Як відомо, на відкритті притулку ввечері в п’ятницю був присутній особисто Папа Франциск.

Ця чергова ініціатива понтифіка на користь безхатченків і бідняків здійснюється за його дорученням Службою папських милостей в рамках програми “П’ятниці милосердя”. Раніше для безхатченків під колонадою Берніні, що обрамляє площа Святого Петра, влаштовували душові та запрошували перукаря.

Ватиканські службовці регулярно роздають їм парасольки і теплий одяг, а також їжу і морозиво у свята.

Нагадаємо, 2013 року Папа Франциск відсвяткував свій день народження з безхатченками. 

Відео

Папа Римський у своїй промові згадав про обмін полоненими між Україною та РФ

Понтифік звернувся до прочан на площі Святого Петра під час недільної аудієнції. Папа Римський висловив радість за звільнених 7 вересня в'язнів, які тепер можуть побачитися зі своїми рідними. І пообіцяв, що і на далі молитиметься за мир на Сході України.  

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *