Меркель не виключає відмови США від глобального лідерства

Ангела Меркель

КИЇВ. 27 червня. УНН. Прагнення Сполучених Штатів грати роль глобального лідера більше не слід сприймати як належне. Таку думку канцлер ФРН Ангела Меркель висловила в інтерв’ю шести європейським газетам, включаючи Die Süddeutsche Zeitung і The Guardian, передає УНН.

“Ми зростали з усвідомленням того, що США хочуть бути світовою державою… Якщо США зараз добровільно відмовляться від цієї ролі, ми повинні будемо дуже серйозно задуматися”, – зазначила Меркель.

За її словами, “глобальні претензії” КНР, а також зміни у Сполучених Штатах змушують Європу згуртуватися. Необхідно зробити “все можливе, щоб не скотитися до протекціонізму”, додала вона.

Канцер також звернула увагу на американські плани часткового виведення військ з Німеччини, підкресливши, що перебування контингенту у ФРН відповідає інтересам самого Вашингтона.

“Американські війська у Німеччині допомагають захищати не тільки ФРН і європейську частину НАТО, а й інтереси Сполучених Штатів Америки”, – зазначає вона.

Нагадаємо, уряд Німеччини на чолі з канцлером Ангелою Меркель розглядає можливість координованої відповіді Євросоюзу на той випадок, якщо президент США Дональд Трамп введе додаткові санкції проти учасників будівництва російського газопроводу “Північний потік-2”.

Источник: www.unn.com.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *