Коронавірус у світі: США і далі б’ють антирекорди, а Європа виходить із ізоляції

Європа послаблює карантин: в Австрії відновлюють авіасполучення, а в Іспанії відкривають ресторани

Іспанський прем'єр переконаний, що вже до кінця червня країна повернеться до нормального життя.

У Європі активно взялися за послаблення карантину і Греція, Іспанія, Франція та Швейцарія вже оголосили плани виходу із ізоляції, йдеться в ТСН.12.00.

У Сполучених Штатах бють антирекорди з поширення коронавірусу – понад мільйон 35 тисяч випадків заражень. Загиблих в країні  теж найбільше у світі – 59 тисяч.  У гучний скандал втрапив американський віце-президент Майк Пенс.  Порушивши карантинні правила політик без маски відвідав хворих у лікарні штату Мінесоти.

А в Австрії цього тижня відновить пасажирське авіасполучення лоукост Wizz Air. Із Відня заплановані рейси вже на 1 травня за п'ятьма європейськими напрямками. Пасажирів обіцяють перевіряти на наявність вірусу та зберігати між ними дистанцію.

Послаблення карантину Іспанія планує з понеділка. Ще кілька тижнів тому хворобу в країні не могли вгамувати – там більше 230 тисяч інфікованих. Тепер кількість недужих пішла на спад, тож влада оголосила 4-етапний вихід із режиму ізоляції. Відкрити планують перукарні, деякі спортивні заклади, невеликі офіси і навіть ресторани.

Щоправда, відвідувачів там дозволять пускати не більше третини.  Якщо все піде добре –  запевняє іспанський прем'єр, вже до кінця червня країна повернеться до нормального життя. “Важливо зазначити те, що ми дізналися протягом цих довгих місяців боротьби з вірусом. І це те, що кожна з описаних етапів полегшення матиме мінімальну тривалість два тижні. Чому так? Тому що це середній період інкубації вірусу»,-  зазначив прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес.

Читайте також:

МОЗ назвало кількість дітей, які захворіли на коронавірус в Україні

На відміну від Іспанії Франція  заклади громадського харчування відкривати не поспішає. Послаблення почнеться із 11 травня. Тоді відкриють невеликі магазини, дозволять їздити у громадському транспорті, але лише за наявності масок. А ще запрацюють навчальні заклади. Спершу садочки, потім молодші класи, а вже тоді середні і старша школа. При чому від 11 років дітлахів зобов'яжуть носити захисні засоби. Крім того у Франції вирішили більше тестувати людей – щотижня по 700 тисяч. «Захищати, проводити тести та ізолювати – такі принципи послаблення карантину. Перехід буде поступовим. Залежно від регіону. Ми не повинні допустити повторної епідемії. Краще уникнути цього, щоб потім знову не повертатися до ізоляції» , – каже прем'єр-міністр Франції  Едуар Філіпп.

Виходити з карантину з понеділка планує й Греція. На навчання там вирішили спершу вивести випускні класи, а молодші залишаться на дистанційці. Гуляти, займатися спортом і навіть плавати – усе це також можна буде робити грекам. А з кінця травня і відвідувати церкву. Утім у храмі все ще доведеться тримати дистанцію.

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *