У Судані скоїли замах на прем’єра країни – новини світу

Його автівку спробували підірвати.

У понеділок 9 березня на прем’єр-міністра Судану Абдаллу Гамдока скоїли замах, його машина постраждала від вибуху.

Про це повідомляє телеканал Al Arabiya.

Відповідальність за напад поки що ніхто не взяв на себе. Поліція огородила місце замаху та розпочала розслідування. Прем’єра доправили у безпечне місце – він не постраждав. Як заявила дружина політики, машина її чоловіка вибухнула.

الان في كوبر حي الواحة محاولة لاغتيال رئيس مجلس الوزراء عبد الله حمدوك تزامنا مع سير موكبه والحمد لله فشلت و هو الآن سليم pic.twitter.com/qASU255odg

— Awad (@Awad_Nataly17) March 9, 2020

Нагадаємо, 12 квітня минулого року у Судані внаслідок військового перевороту від влади було усунуто багаторічного президента країни Омара аль-Башира. Пізніше керівна Військова рада та альянс “За свободу та зміни” – коаліція в складі опозиції та протестних груп – досягли згоди щодо формування спільного урядового органу на трирічний перехідний період. Сторони урочисто підписали конституційну декларацію 17 серпня. Абдалла Хамдук очолив суданський уряд в кінці серпня.

Відео

Кривава бійня у Судані: військові, які захопили владу, жорстко розігнали опозиційний мітинг

Опозиційні сили кажуть, загинуло щонайменше 100 людей. Військові заперечують, мовляв насправді жертв удвічі менше. Й попри відео та наявні докази, заколотники стверджують, ані силу, ані зброю проти мітингарів не застосовували.  

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *