Новини світу – У Мінфіні РФ готуються до падіння цін на нафту в 25 доларів

Росіян запевняють, що грошей Фонду національного добробуту Росії вистачить на 6-10 років.

У разі падіння цін на нафту до 25-30 доларів за барель, ліквідних коштів Фонду національного добробуту Росії вистачить для покриття втрат бюджету.

Про це повідомили у Мінфіні РФ, пише ТАСС.

“У разі збереження стійко низьких цін (на нафту – прим.ред.) гарантією виконання всіх зобов'язань держави і збереження макроекономічної і фінансової стабільності є наявність достатнього обсягу ліквідних активів у ФНД. Станом на 1 березня 2020 року обсяг ліквідних коштів ФНД і засобів на рахунку з обліку додаткових нафтогазових доходів склав понад 10,1 трлн рублів ($ 150,1 млрд) або 9,2% ВВП. Зазначених коштів достатньо для покриття доходів, що випадають, від падіння цін на нафту до $ 25-30 за барель протягом 6-10 років (з урахуванням надходжень у рамках дії механізму демпфера)”, – йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Ціни на нафту рекордно впали, а рубль обвалився через відмову РФ від угоди з ОПЕК. Що відбувається

Також у Мінфіні РФ запевнили, що стабілізувальний вплив на курс національної валюти здійснюватиме проведення операцій на відкритому ринку. У разі скорочення обсягу ліквідних коштів ФНД нижче за 5% ВВП, щорічний обсяг використання коштів фонду на покриття дефіцитів федерального бюджету і бюджету Пенсійного фонду не може перевищувати обсяг, еквівалентний 1% ВВП.

“Беручи до уваги високу волатильність на фінансових ринках, рішення про проведення аукціонів з розміщення облігацій федеральної позики будуть ухвалюватися, враховуючи ринкову кон'юнктуру з метою сприяння процесу стабілізації ринкової ситуації і недопущення надмірного тиску на борговий ринок”, – додали у міністерстві.

Окремо наголошується, що станом на 1 березня 2020 року обсяг коштів Федерального казначейства на рахунках в ЦБ Росії (за винятком коштів додаткових нафтогазових доходів), а також на рахунках в банках і в розміщенні за операціями РЕПО становить 4,2 трлн рублів.

За інформацією Мінфіну, щоб компенсувати скорочення обсягів розміщення ОФЗ, будуть використані додаткові нафтогазові доходи бюджету, які можуть бути отримані в разі ослаблення курсу рубля нижче за прогнозний рівень (65,7 рублів за долар в поточному році).

Нагадаємо, минулого тижня ОПЕК і Росія не змогли домовитися про збереження угоди щодо обмеження видобутку сировини. Після цього Саудівська Аравія вирішила знизити ціни на свої поставки і збільшити видобуток нафти. У зв’язку з цим російський рубль обвалився.

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *